Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že hoci čas plynie, Barcelone sa stále nepodarilo vyriešiť tému odchodu niektorých hráčov z prvého tímu. Niekoľko hráčov sa odchodu dokonca bráni. S prípade ostatných sa rokovania naťahujú.

V plánoch Xavi Hernándeza sa nenachádza množstvo hráčov, ale klub má veľké problémy dostať ich z klubu. Tréner už pred mesiacom osobne oznámil niektorých hráčom, že s nimi nepočíta vo svojom projekte a je potrebné, aby počas leta odišli. Medzi prvými, ktorým tréner oznámil toto rozhodnutie, boli Samuel Umtiti, Riqui Puig, Oscar Mingueza a Martin Braithwaite, po ktorých nasledovali Neto a Clement Lenglet. Ani jeden z hráčov však mužstvo doteraz neopustil a hoci sa v tejto veci vedú rokovania, nepriniesli žiadne výsledky. Rozdiely medzi stranami sú totiž veľké. V súčasnosti je isté len to, že z Camp Nou odídu Luuk de Jong a Adama Traoré, pretože tejto dvojici končí hosťovanie a tiež Dani Alves, ktorému Barcelona nepredĺžila zmluvu. Jediným predaným hráčom je Ferran Jutglà z rezervy.

Najväčšie šance na odchod má Oscar Mingueza. Odchovanec prijal Xaviho správu s pokorou a dokonca sa mu ospravedlnil, že nebol schopný naplniť jeho očakávania. So svojim agentom už komunikoval, aby mu pohľadal nový klub. Mingueza má zmluvu platnú ešte jeden rok, takže Barcelona chce zarobiť na jeho odchode, aj keď mu samozrejme nechce robiť problémy. Stopér dostal niekoľko ponúk, ale stále nie je nič uzatvorené. Rovnako Umtiti si uvedomuje, že musí odísť už počas leta, hoci zmluvu má platnú do roku 2026. Xavi s Francúzom vôbec nepočíta, no odchod z klubu komplikuje história jeho zranení, to, že vôbec nehral a vysoký plat. Zdá sa, že najschodnejším riešením v prípade Francúza bude hosťovanie.

Na prestupovom zozname je aj Riqui Puig, ale stále nie je jasné, kam a za akých podmienok odíde. Záložník mal dlho v hlave len to, že bude úspešný na Camp Nou, no trénerov nedokázal presvedčiť o svojich kvalitách. Teraz to bude mať ťažké s nájdením vhodného klubu, kde by mohol hrávať pravidelne. Puig bol spájaný s viacerými klubmi v Primera Division, ale všetko je v rovine špekulácií. Ešte komplikovanejšie to vyzerá v prípade Martína Braithwaitea. Mundo Deportivo informuje, že Dán vôbec nezvažuje odchod z klubu a chce dodržať kontrakt, hoci vie, že pod Xavim vôbec nebude hrať. Iné správy pritom naznačovali, že útočník bol otvorený zmene klubového dresu.

Odchod Neta a Lengleta komplikuje ich vysoký plat. Katalánsky denník Sport včera informoval, že Brazílčan dokonca zmenil názor a rozhodol sa zostať v klube. Obranca je na druhej strane pripravený odísť, aby mohol hrávať pravidelne, ale je potrebné nájsť vhodnú dohodu pre jeho transfer. Stojí za zmienku, že z hosťovania sa vrátia Miralem Pjanić a Francisco Trincão. Situácia prvého menovaného je podobná ako v prípade Neta či Braithwaitea, aj keď sa zdá byť ešte odhodlanejší zabojovať o miesto na Camp Nou. Krídelník by sa na druhej strane mohol vrátiť do Portugalska, ale prestup do Sportingu oficiálne potvrdený nebol. Potenciálny odchod Sergiña Desta však závisí od iných operácií na poste pravého beka, takže budúcnosť Američana je vo hviezdach.

Barcelona chcela predať viacerých hráčov do 30. júna, aby zaznamenala zisk v rozpočte na túto sezónu. Predaj časti televíznych práv v tomto smere pomôže, no Katalánci budú musieť predať nepotrebných hráčov do konca júla, aby La Liga aktualizovala platový limit. Xaviho by samozrejme potešilo, ak by hráči, s ktorými nepočíta, odišli ešte do 4. júla, teda pred začiatkom predsezónnej prípravy, ale je zrejmé, že to bude veľmi ťažké.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-06-22 14:53:03
vypovedat zmluvu vsetkym. musi odist tato rakovina ktora sa tu prizivuje do nekonecna. Do buducna si dat pozor na vysku platu ktora sa bude davat hracov + by som do kazdej zmluvy hodil podmienku ze ak neodohra hrac aspon 25% mozneho casu tak mu klub moze jednostranne zrusit zmluvu. (samozrejme neratam ze by bol zraneny hrac alebo sa to nejako nepodarilo no klub/trener su s nim spokojny a ostane) je to kvoli tomu aby sme sa vedeli zbavit zebrakov ako umtiti alebo braitwait bez starosti..
Barco10 Premium
2022-06-22 15:57:23
Ooo deja vu