Ousmane Dembélé sa už 1. júla stane voľným hráčom a jeho budúcnosť je naďalej veľkou neznámou. Záujem o jeho služby majú viaceré kluby, medzi nimi aj Barcelona, ktorá sa snaží predĺžiť spoluprácu s krídelníkom.

Francúzsky futbalista má na stole ponuku na predĺženie kontraktu s Barcelonou, ale jej predstaviteľom doteraz neodpovedal. Záujem o jeho služby majú ďalšie tri kluby, ktoré dúfajú, že ho získajú zadarmo. Ide o Paris Saint-Germain, Chelsea a Bayern Mníchov. Aspoň to tvrdí madridský denník Marca. Katalánsky denník Sport totiž včera priniesol úplne iné informácie

Rokovania o predĺžení zmluvy uviazli na mŕtvom bode

Niektoré médiá tvrdia, že Dembélé chce zostať na Camp Nou a Xavi Hernández trvá na tom, aby vedenie zabezpečilo zotrvanie hráča v klube, no rokovania sa už nejaký ten čas vôbec nepohli z miesta. Platí však, že predstavitelia Blaugranas od poslednej ponuky od hráča nemajú vyjadrenie. Nič sa nezmenilo a Barcelona medzičasom rokuje o predaji časti svojich aktív. Ak sa to podarí, klub bude mať viac prostriedkov na predstavenie novej, lukratívnejšej ponuky. A zrejme práve na to Francúz čaká.

Faktor Tuchel

Thomas Tuchel a Ousmane Dembélé spolupracovali v Borussii Dortmund a obaja boli veľmi spokojní. Nemecký tréner chce opäť spojiť sily s francúzskym reprezentantom v Chelsea. Novinári už nejaký ten čas píšu o tom, že práve The Blues majú najväčšie šance na získanie krídelníka. Záujem však majú aj o Raheema Sterlinga z Manchestru City, no Tuchel si môže vybrať len jedného hráča a Sterling vie zahrať aj na hrote útoku.

Francúzska spojka

Médiá zhodne tvrdia, že príchod Luisa Composa do PSG, ktorý bude plniť úlohu poradcu, nepraje prestupu Dembélého do Parku Princov, pretože Campos je proti tomuto transferu. Klub z Ligue 1 je v každom prípade naďalej v kontakte s agentom hráča Barcelony. Zotrvanie Kyliana Mbappého v klube už nie je prekážkou, pretože odišiel Angel Di Maria a v kádri sa vytvoril priestor pre ďalšieho krídelníka.

Posledným klubom, ktorý má podľa madridského denníka Marca záujem o Dembélého, je nemecký Bayern Mníchov. Bavori síce nepovažujú transfer Francúza za prioritu, ale na prestupovom zozname klubu je naďalej vysoko.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-06-23 10:23:27
Cirkus.
2022-06-23 10:49:14
Podpisovy bonus a najednou je to pomalu za stejné prachy jako přestup Sterlinga ?...no Chelsea preju hodně štěstí při výběru ?