RFEF dnes vyžrebovala kalendár na nasledujúcu sezónu La Ligy, takže už máme predstavu o tom, aké zápasy čakajú Barcelony. Vieme aj termíny El Clásica a ďalších zaujímavých stretnutí.

Barcelona odštartuje sezónu počas víkendu 14. augusta domácim stretnutím proti Rayo Vallecano a Real Madrid zahrá na výjazde proti Almeríi. Prvé El Clásico sa odohrá v 9. kole na Bernabéu a to počas víkendu 16. októbra a v jarnej časti Barcelona privíta Real na Camp Nou v 26. kole, presnejšie počas víkendu 19. marca.

Vyzerá to tak, že termín derby Katalánska bude netypický, pretože zápas Barcelony proti Espanyolu sa môže odohrať 31. decembra v rámci 15. kola a odveta na štadióne Los Pericos je na programe v koncovke sezóny približne 14. mája v rámci 34. kola. Pokiaľ ide o zápasy proti Atléticu Madrid, prvý súboj na Wanda Metropolitano sa odohrá až 8. januára a odveta približne 23. apríla na Camp Nou.

Barcelona ukončí sezónu zápasom proti Celte Vigo, ktorý sa odohrá na výjazde a až 4. júna. Real v tom čase čaká domáci súboj proti Athletic. Kompletný kalendár Primera División na sezónu 2022/2023 nájdete na tomto odkaze.

Prvý kolo vyzerá nasledovne:

zdroj: RFEF
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-24 07:57:05
Dúfam že nebudeme mať zase väčšinu zápasov tie najneskoršie výkopy v Európe!