Americká spoločnosť Sixth Street, ktorá spolupracuje s Realom Madrid, je podľa portálu Vozpopuli v hre o kúpu časti televíznych práv FC Barcelona. Ponúka je v súlade s očakávaniami Blaugranas, aj keď klub v tejto veci stále rokuje.

Socios compromisarios povolili klubu predaj niektorých aktív na zlepšenie svojej ekonomickej situácie a podľa vyjadrení predstaviteľov FC Barcelona je reálne, že časť aktív sa podarí predať do konca júna. Hovorí sa o tom, že ako prvé budú predané televízne práva, pričom Katalánci môže predať maximálne 25% práv na najbližších 25 rokov. Podľa Vozpopuli sa o získanie týchto práv uchádza americká spoločnosť Sixth Street, ktorá má záujem odkúpiť 10% za 200 miliónov eur a zmluva by trvala na 25 rokov. Vedenie Blaugranas sa počas rokovaní snaží navýšiť túto sumu a/alebo skrátiť obdobie trvania zmluvy. Ponuka od Sixth Street v každom prípade zodpovedá požiadavkám Barcelony. Ani Barcelona, ani samotná firma však informácie médií nekomentovali.

Vozpopuli tiež informuje, že Barcelona na prevode práv spolupracuje s investičnou firmou Key Capital, ktorá je spájaná s Florentinom Pérezom. Okrem toho poskytovala poradenstvo Realu Madrid v súvislosti s nedávnym predajom 30% práv na obchodný manažment Santiaga Bernabéu na najbližších 20 rokov. Portál tvrdí, že Pérez má záujem na tom, aby Barcelona zlepšila svoju finančnú situáciu, pretože je partnerom Realu Madrid v projekte Superligy. Vozpopuli dodáva, že ak by sa Barcelona rozhodla vycúvať z tohto projektu pred skončením súdneho sporu s UEFA (prvé pojednávanie Súdneho dvora Európskej únie sa má konať 11. júla), musela by zaplatiť odškodné vo výške 300 miliónov eur.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-24 12:21:41
Pre mna za mna nech spolupracuje aj z Hornym Pakistanom,nech vycoltuju kolko si ziadame a je to vyriesene.Oni maju prava,my peniaze.Bodka.