Odchod Frenkieho de Jonga sa môže stať realitou. Nie je to už len prestupová špekulácia. Barcelona skutočne rokuje s Manchestrom United v snahe predať svojho záložníka. Otázna je už len celková cena operácie. Viac informácií ponúka katalánsky denník Sport.

Frenkie de Jong je hlavným prestupovým cieľom Manchestru United, nakoľko si ho vyhliadol nový tréner Červených diablov Erik ten Hag. Hoci rokovania nie sú najjednoduchšie, Holanďan sa po trošku presúva na Old Trafford. V súčasnosti platí, že rozdiel v očakávaniach Barcelony a ponukou Manchestru United je len 15 miliónov eur. Ak sa transfer podarí uskutočniť, pôjde naozaj o senzáciu, keďže sa očakávalo, že Frenkie vyznačí na Camp Nou jednu éru. Hoci má zmluvu do roku 2026, všetko nasvedčuje tomu, že metropolu katalánska opustí už po troch sezónach.

Počas svojho pôsobenia na Camp Nou vyhral s Barcelonou len Copa del Rey a hrá už pod štvrtým trénerom. Do Barcelony prestúpil z Ajaxu za 75 miliónov eur a aj keď svojimi výkonmi nesklamal, na druhej strane ani neohúril. Spočiatku tvrdil, že z klubu nechce odísť, nakoľko chce uspieť v drese Blaugranas, ale svoje stanovisko postupne mení. Ak ho Barcelona požiada o odchod, nebude mať problém prestúpiť do United.

Červení diabli robia všetko preto, aby záložníka stiahli do svojich radov. Druhá ponuka bola na úrovni 70 miliónov eur, čo nie je ďaleko k 75+11 miliónom v bonusoch, ktoré Barcelona zaplatila v roku 2019. Situácia sa môže vyriešiť v nasledujúcich dňoch. Predstavitelia Blaugranas požadujú, aby United navýšili ponuku o 10+5 miliónov eur v bonusoch. A to sa zdá ako schodná možnosť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-06-25 10:00:53
Ja nechcem aby odišiel, budeme to ľutovať
2022-06-25 10:09:39
Snáď to nevyjde, inak peniaze za neho minieme na starcov