Nasledujúca sezóna bude pre Xaviho Hernándeza úplne iná v porovnaní s tou uplynulou. Ročník totiž začína s mužstvom od začiatku a má vplyv aj na prestupy. K dispozícii bude mať celú predsezónnu prípravu, takže bude v komfortnej situácii. Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes priblížil, ako si tréner Barcelony predstavuje svoju vysnívanú základnú jedenástku.

Plánovanie stojí a padá na príchode trojice hráčov: Jules Koundé, Robert Lewandowski a Bernardo Silva. Ak odíde Frenkie de Jong, pôjde o tri kúsky do skladačky, ktoré Xavimu chýbajú, aby mohol skompletizovať víťazné mužstvo. Tréner má vraj pre každého hráča pripravený individuálny plán, ale k tomu potrebuje, aby mal na každej pozícii dvoch kvalitných futbalistov.

V bránke by mal naďalej chytať Ter Stegen, ktorému by mal kryť chrbát Iñaki Peña za predpokladu, že Neto opustí klub. Stopérsku dvojicu vytvoria Araujom s Koundém a v zálohe bude mať tréner k dispozícii Piquého, Érica Garcíu a Christensena. Na ľavej strane bude naďalej hrávať Jordi Alba, ktorý v súčasnosti nemá kvalitného náhradníka. Tým sa môže stať Marcos Alonso. Na pravej strane si tréner veľmi želá príchod Azpilicuetu a jeho náhradníkom by sa stal Sergi Roberto, ktorý môže hrávať aj na poste defenzívneho záložníka. Schopnosti Arauja a Koundého umožňujú Xavimu hrať aj na troch stopérov. V tomto systéme by jeden zo stopérov hrával viac na strane.

V záložnej formácii má isté miesto Pedri. Doteraz hrával s Frenkiem de Jongom, no v novom ročníku sa jeho novým spoluhráčom môže stať Bernardo Silva. V kádri máme samozrejme aj Busquetsa. Nico a Gavi budú naďalej zbierať skúsenosti a rozvíjať sa. Kessie je záložník s iným profilom, ktorého bude Xavi využívať v špecifických situáciách.

V útoku sa očakáva príchod Lewandowskeho, za ktorého by mohol zaskakovať Aubameyang. Memphis zrejme odíde, pretože veľa šancí hrať by nemal. Krídla budú patriť Dembélému a Ez Abdemu na pravej strane a Ansu a Ferranovi na ľavej. Ak Francúz nakoniec predsa len odíde z klubu, Xavi by chcel podpísať Raphinhu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-06-25 12:02:21
Mně tam dost nesedí luxusní náhrada za Lewu, a to Auba s mega platem. To mi prijde dost sptane...klidne bych rok počkal na Lewu zadara a Auba by tu sezonu zvladnul.....na křidle to nebude ono!
2022-06-25 12:05:39
Tohle je beztak jen takovej sen než možná realita…. Já co se týká našich obchodních schopností ničemu moc nevěřím. Budeme rádi když dotáhneme příchod Koundeho a to bude podle mě maximum. Ale rád bych se pletl :)