Telenovela s Lewandowskim v hlavnej úlohe pokračuje, no fanúšikom Blaugranas sa pri sledovaní tejto prestupovej ságy vynára v pamäti rad spackaných operácií, ktoré vedenie Barcelony nedokázalo dotiahnuť do zdarného konca v uplynulých rokoch.

Letné prestupové obdobie 2022 predstavuje pre Barcelonu mimoriadne náročnú výzvu, pokiaľ ide o schopnosť klubu prilákať na Camp Nou elitných futbalistov, ktorí dobre vedia, že Blaugranas nie sú v najlepšom momente svoje histórie ako z pohľadu financií, tak aj po športovej stránke. Barcelona sa v súčasnosti spolieha len na svoju históriu a sľuby Joana Laportu v snahe presvedčiť potenciálne posily, aby podpísali s Blaugranas zmluvu.

Rokovania o prestupe Roberta Lewandowskeho na Camp Nou budú nosnou témou počas tohto leta. Poľský internacionál dal verejne jasne na známosť, že chce posilniť rady Blaugranas, ale Bayern Mníchov jeho odchod odmieta, nakoľko má platnú zmluvu ešte jeden rok. Niektorí fanúšikovia už možno veria, že Barcelone sa nepodarí uzatvoriť ani tento transfer a vedenie klubu nakoniec skončí tak, že bude musieť pohľadať iného útočníka, ktorý posilní ofenzívu tímu.

Riaditelia Mateu Alemany a Jordi Cruyff môžu byť ako riaditelia skutočne dobrí, ale nie sú to kúzelníci, a finančná situácia klubu im výrazne zväzuje ruky. V prvom rade je potrebné, aby Barcelona predala klubové aktíva a získala likviditu. Až potom bude môcť uskutočniť prestupy, ktoré má v pláne.

Ciele v Parku Princov

Hráči ako Marquinhos, David Luiz, Marco Verratti, Angel Di Maria a Adrien Rabiot boli v minulosti spájaní s prestupom do metropoly Katalánska, ale PSG sa postaral o to, aby sa Kataláncom nepodarilo kúpiť ani jedného z nich. Dokonca aj Neymar mal veľmi blízko k tomu, aby sa vrátil na Camp Nou, no kluby medzi sebou opäť nedokázali uzavrieť dohodu.

Matthijs de Ligt bol ďalším hráčom, ktorý klubu prekĺzol pomedzi prsty a nakoniec sa upísal Juventusu. Blaugranas sa podarilo kúpiť aspoň Frenkieho de Jonga, no zdá sa, že ten sa v metropole Katalánska dlho neohreje a po troch rokoch prestúpi na Old Trafford.

Ďalším obrancom, ktorý bol blízko k podpisu zmluvy s gigantom La Ligy, no napokon tak neurobil, bol Inigo Martinez z Athletic Club. Tlak zo šatne zabránil klubu podpísať hráča, ktorý by mohol bojovať o miesto v základnej zostave s Javierom Mascheranom.

Útočníci

S prestupom do Barcelony boli v poslednom období spájaní mnohí ofenzívni futbalisti. Najmä neúspešné rokovania v prípade možného transferu Rodriga Morena boli veľmi bolestivé. Hosťovanie však nevyšlo a nakoniec si dres Blaugranas na seba obliekol Luuk de Jong. Tento ťah zo strany klubu však kritizovalo množstvo culés.

Veľký zmätok vládol aj v prípade rokovaní o príchode Lautara Martíneza. Argentínec naťahoval rokovania o predĺžení spolupráce s Interom, pretože vedel, že má platnú odstupnú klauzulu, ktorú by Katalánci mohli vyplatiť, ale ani tento transfer sa napokon nekonal.

Pri pohľade na všetky tieto zlyhania si Barcelona počas tohto leta jednoducho nemôže dovoliť, aby sa jej nepodarilo podpísať Lewandowskeho. Ale aj tento príbeh má všetky potrebné ingrediencie na to, aby z toho Barcelona dokázala vyrobiť totálne fiasko: fantastický hráč, ktorý chce prestúpiť na Camp Nou, no hráva v elitnom klube, ktorý ho nechce predať. Nechajme sa prekvapiť, ako to celé skončí.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2022-06-28 16:26:36
Laporta je vlastne niečo ako politik a tak treba tie jeho reči brať.
2022-06-28 17:23:39
Verím,že sa to už obráti a Barce sa to podarí.
Ale treba byť zásadový- keď poviem,že ideš preč tu hrať nebudeš - tak tribuna a každý zápas tribuna-aj keby som mal postaviť troch B- čkarov.