Súperom FC Barcelona v Gamper Cupe v rámci prípravy na novú sezónu mal byť AS Rím. Taliansky celok však od účasti v tomto stretnutí odstúpil. V podstate na poslednú chvíľu.

Barcelona túto správu potvrdila prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia, v ktorom informovala, že Rím jednostranne a bez udania dôvodu rozviazal zmluvu. Rimania tak 6. augusta nepricestujú na stretnutie - ako mužský výber, tak aj ženský. Katalánci potvrdili, že v súčasnosti hľadajú iného súpera, aj keď je zrejmé, že nájsť rivala na úrovni nebude jednoduché. Mnohé kluby totiž majú vypracovaný podrobný harmonogram na leto už dlhé mesiace. Barcelona okrem toho vráti peniaze za zakúpené vstupenky a jej právne oddelenie bude analyzovať možnosť prijatia krokov na vymáhanie kompenzácie od talianskeho tímu za porušenie zmluvy.

Médiá medzičasom uviedli, že Rím odstúpil od účasti v Gamper Cupe kvôli nutnosti úpravy letnej prípravy a harmonogramu priateľských zápasov. Rimania chcú odohrať viac zápasov bližšie k domovskému stánku, aby sa vyhli zbytočnému cestovaniu. Cieľom je vytvoriť čo najlepšie podmienky na prípravy pred nadchádzajúcou sezónou.

Denník Il Messaggero uvádza, že Rím na začiatku Serie A by mal odohrať štyri zápasy na výjazde v priebehu jedného mesiaca a to proti Salernitane, Juventusu, Udinese a Empoli. Harmonogram Serie A bol oznámený pred niekoľkými dňami, po podpísaní zmluvy s Barcelonou, takže to vyzerá ako prijateľná výhovorka, ale to nič nemení na tom, že klub mal dodržať svoj záväzok.

Giallorossi chcú miesto Gamper Cupu zorganizovať náhradný priateľský zápas na Stadio Olimpico alebo Frosinone a to tesne pred štartom nového ročníka, aby fanúšikom predstavili nové mužstvo. Tieto informácie novinárov hovoria o tom, že súperom Rimanov by mohol byť Šachťar Doneck a táto konfrontácia bude mať aj nádych solidarity s Ukrajinou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2022-06-29 10:57:39
AS Rim, je to neospraviditelne a amaterske
2022-06-29 12:43:02
Obycajna vyhovorka, do Barcelony je to letecky okolo 850 km a do Turina okolo 520 km, par desiatok minut letu by im nemohlo vadit.....