Médiá v posledných dňoch potvrdili, že Franck Kessie a Andreas Christensen budú prvými posilami FC Barcelona na sezónu 2022/2023. Ako však informoval katalánsky denník Sport, klub musí modifikovať zmluvy v prípade týchto hráčov, aby ich mohol zaregistrovať.

Barcelona musí zosúladiť podmienky v zmluvách Kessieho a Christensena s pravidlami finančného fair play La Ligy. Denník píše, že klub rešpektuje to, na čom sa dohodol s hráčmi, ale zavedie drobné zmeny, aby zmluvy zodpovedali požiadavkám La Ligy. Barcelona nechce riskovať, že sa jej nakoniec nepodarí nových hráčov zaregistrovať. Zdá sa, že kým nepredá klubové aktíva, problémy tohto typu sa budú objavovať kvôli zlej finančnej situácii. Predstavitelia Blaugranas sa tak musia postarať o to, aby čísla sedeli s požiadavkami finančného fair play.

Sport tvrdí, že dohoda s Kessiem a Christensenom je uzatvorená, ale Barcelona čaká s oficiálnym potvrdením transferov až do momentu, kedy sa obaja hráči budú môcť stať aj formálne novými posilami FC Barcelona. To sa stane po 30. júni, aby boli náklady na tieto prestupy zaúčtované v nasledujúcom hospodárskom roku. Pripomenieme, že dnes má byť oznámený predať 10% televíznych práv s cieľom vykázať zisk v tomto hospodárskom roku. Ak sa tak skutočne stane, zlepší to finančnú situáciu v klube a zvýši platový strop.

Christensen sa už oficiálne rozlúčil s Chelsea a Kessie postupoval rovnako v prípade Milána. Xavi schválil príchod oboch futbalistov, ktorí majú vylepšiť situáciu v kádri prvého tímu Blaugranas.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-06-29 14:20:50
Toto je neskutocne zacarovany kruh....a nijako z neho von.....
2022-06-29 20:11:22
Bohužiaľ skončíme ako Valencia na prelome tisícročia boli famózny ,alebo Deportivo La Coruna . Musíme sa obrniť veľkou dávkou trpezlivosti ako pri slovenskom hokeji tiež to trvalo pád prišiel po predaji NEYMARA potom vypadnutie s AS Rím a už sa to s nami viezlo. Budeme nové AC Miláno alebo MU všetko zle je na niečo aspoň pri klube zostanú srdciari . FCB ❣️