Barcelona musí počas tohto leta predať množstvo hráčov, ale zatiaľ sa jej v tejto oblasti nedarí robiť očakávané pokroky. Španielske médiá v každom prípade prinášajú dobré správy - Clement Lenglet je už len krôčik od prestupu do Tottenhamu Hotspur.

Francúzsky obranca je s anglickým klubom spájaný už nejaký ten čas a španielske médiá tvrdia, že v rokovaniach bol zaznamenaný značný progres. Tottenham chce získať Lengleta na hosťovanie a má preplatiť významnú časť platu obrancu. Barcelona dúfala, že sa jej hráča podarí predať, ale v súčasnosti je to takmer nemožné vzhľadom na nákladnosť operácie a kvôli horšej forme hráča. Katalánci chcú, aby Angličania na seba prevzali celú mzdu Lengleta a zrejme toto je oblasť, o ktorej obe strany ešte rokujú, nakoľko mužstvo z Londýna súhlasí len s úhradou prevažnej väčšiny platu.

Očakáva sa, že Lenglet poskytne konečnú odpoveď na ponuku Tottenhamu v blízkej budúcnosti. Predtým sa hovorilo o možnom prestupe obrancu do Talianska, no Rím či Juventus už nemajú záujem. Prvý z klubov mal problém s výškou platu hráča. Sám Lenglet nemal nič proti prestupu do tohto klubu, keďže Xavi mu jasne vysvetlil, že sa nenachádza v jeho plánoch na budúcu sezónu. 27-ročný stopér v súčasnosti čaká na rozhovor s Antoniom Contem, aby mu vysvetlil športový projekt a jeho úlohu. Madridský denník Marca uviedol že Lenglet už informoval Barcelonu, že odíde do Tottenhamu. Pre obrancu má veľký význam to, že Spurs si zahrajú v Lige Majstrov.

zdroj: RAC1 sport.es marca.com cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-06-29 17:25:38
Aj dve su malo.
2022-06-29 19:13:11
Už jen z psychologického hlediska by byl ten odchod neskutečný povzbuzení. Jen nechápu proč se do něj tolik investovalo. Tehdy podepsal smlouvu na 6 let, neskutečný....takový vemeno a to doslova....už tehdy jsem krotil hlavou co to udělali za nesmysl