Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že hráči, ktorí sa nenachádzajú v plánoch Xaviho Hernándeza, sa nebudú musieť dostaviť na predsezónnu prípravu už 4. júla. Medzi nimi je aj Riqui Puig, o ktorého má záujem Lazio. Komplikuje sa však budúcnosť Francisca Trincãa.

Barcelona informovala hráčov ako Oscar Mingueza, Riqui Puig a Samuel Umtiti, že sa nemusia dostaviť na predsezónnu prípravu, ktorá sa začne 4. júla. Dostanú dodatočný týždeň na to, aby si pohľadali nového zamestnávateľa. Xavi im už pred časom povedal, že sa nenachádzajú v jeho plánoch a musia z klubu odísť. Ľudia z prostredia menovaných hráčov klubu uviedli, že hľadajú nové pôsobisko, ale to nie je ľahké vzhľadom na ich finančné aj športové ašpirácie. Ubezpečujú však, že žiadny z hráčov nebude robiť klubu problémy.

K tejto skupine patrí aj Martín Braithwaite, ktorý má však k dispozícii o týždeň dovolenky naviac, teda do 11. júla. Útočník v každom prípade nemá v úmysle opustiť klub. Madridský denník AS uviedol, že podobná je situácia Clementa Lengleta. Barcelona s ním nepočíta, no obranca je jednou nohou v Tottenhame a chce z klubu naozaj odísť.

Mundo Deportivo k téme dodáva, že aktuálne platí, že hráči, s ktorými tréner nepočíta, by sa mali dostaviť na tréningy 11. júla, ale vôbec nie je vylúčené, že toto obdobie bude predĺžené až do skončenia turné v Amerike. Barcelona chce, aby sa hráči sústredili na nájdenie si nového klubu a nezasahovali do dynamiky tímu, pretože potom bude náročnejšie prerušiť väzby.

Najbližšie k odchodu má teda Lenglet, ale nie je vylúčené, že čoskoro sa z Barcelony bude porúčať aj Riqui Puig. Katalánsky denník Sport informuje, že Lazio má veľký záujem získať záložníka na hosťovanie. Taliani sú ochotní preplatiť veľkú časť platu hráča. O Puiga má záujem aj Valencia, ktorá má však finančné problémy. Lazio môže 22-ročnému mladíkovi ponúknuť zaujímavý projekt. Otázne je, nakoľko je Puig ochotný vycestovať do inej krajiny.

Problém s odchodom z Camp Nou bude mať Francisco Trincão, ktorý je spájaný so Sportingom. Portugalský denník A Bola uviedol, že FIFA zaviedla nariadenia, na základe ktorých je zakázané získať hráčov nad 21 rokov na hosťovanie trvajúce viac ako jednu sezónu. Pripomenieme, že Barcelona rokovala o hosťovaní na dva roky s povinnou opciou na kúpu na úrovni 20-25 miliónov eur. Sporting totiž nemusí byť pripravený kúpiť Trincãa už po budúcej sezóne. Portugalčan však môže začať predsezónu s prvým tímom vzhľadom na problémy Barcelony s Dembélém a Raphinhom. Objavili sa aj správy o tom, že Xavi si chce Portugalčana otestovať.

zdroj: sport.es as.com mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-30 12:45:10
Puigovi končí zmluva 2023, som zvedavý, či a za akých podmienok ju predĺžia alebo či ho nechajú odísť zadarmo.