FC Barcelona včera oznámila, že predala prvú časť klubových aktív, presnejšie 10% televíznych práv na La Ligu a to spoločnosti Sixth Street. Katalánsky denník Sport uviedol, že klub aktivuje druhú finančnú páku už začiatkom júla.

Prezident Joan Laporta a jeho vedenie dúfajú, že dokážu v krátkom čase zlepšiť finančnú situáciu klubu. Denník Sport informuje, že v najbližších dňoch bude predaná druhá časť klubových aktív, ktorá sa bude týkať 15% televíznych práv na La Ligu, čím sa naplní podiel 25%, ktorý schválili socios compromisarios na poslednom mimoriadnom zhromaždení.

Klub dúfa, že v najbližšom čase sa mu podarí sfinalizovať tento obchod s ďalšou investičnou skupinou. Očakáva sa, že Barcelona za 15% televíznych práv zinkasuje od 330 do 400 miliónov eur. Zatiaľ čo zisk z predaja prvej časti práv sa použije na uzatvorenie hospodárskeho roka 2021/2022 so ziskom, úhradu časti dlhu a zníženie záporného kapitálu, peniaze z predaja druhej časti práv budú použité na riešenie viacerých športových záležitostí.

Barcelona naliehavo potrebuje predať viacerých hráčov, aby znížila náklady na mzdy a uvoľnila miesto pre nových hráčov. Joan Laporta má navyše k dispozícii ďalšie páky, ako napríklad predaj menšinového podielu BLM, ktorý socios taktiež schválili. Okrem toho existuje možnosť predaja časti Barça Studios. Táto možnosť bola schválená ešte v októbri 2021, no v tomto smere sa veľa nezmenilo.

Barcelona posledné dve možnosti zatiaľ neplánuje aktivovať v najbližšom čase, aj keď sa táto téma môže dostať do popredia, keď klub dostane lukratívnu ponuku a bude potrebovať ďalšiu finančnú injekciu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-07-01 08:52:21
Včéra 10% za 207 mega
Za dalších 15% se čeká 330-350 mega
49% BLM za 250 mega

Celkově tak asi 800 mega což je šílená částka. Je teď ohromná možnost dostat tým do normálních vod a fungovat dál zcela normálně.Pokuď se dokážeme zbavit i toho plevele co máme v týmu-Lenglet,Umtiti,Braithwaite,Pjanic, tak budeme schopní i nějak posílit a příští sezona by nemusela být vůbec špatná.