FC Barcelona oficiálne potvrdila odchod až 11 hráčov z rezervy. Medzi nimi sú aj Jandro Orellana, Lucas De Vega a Peque, ktorí mali platné zmluvy len do konca júna.

Pred pár dňami sme sa dozvedeli o tom, že Ferran Jutglà prestúpil do Club Brugge, Arnau Comas do Bazileja a Lazar Carevič do Vojvodiny. Teraz je známe, že Barcelona nepredĺžila zmluvu s Orellanom, De Vegom a Pequem. Prvý z menovaných prestúpil do Barcelony ešte v roku 2014 a postupne prechádzal rôznymi vekovými kategóriami od cadete B. V sezóne 2017/2018 triumfoval v mládežníckej Lige Majstrov a o rok neskôr debutoval v rezerve. V poslednej sezóne odohral 23 zápasov, z toho v 17. prípadoch nastúpil od začiatku. Uplynulú sezónu však v jeho prípade poznačila dvojica zranení, no podarilo sa mu debutovať aj v drese prvého tímu a to v priateľskom zápase v Sydney.

De Vega prišiel do Barcelony v roku 2011 z Penya Anguera a podobne ako Orellana hrával v mnohých vekových kategóriách. V sezóne 2019/2020 pôsobil na hosťovaní v Cartagene, s ktorou sa mu podarilo postúpiť do Segunda División A. V nedávno skončenom ročníku odohral 32 zápasov (15 v základnej zostave) a strelil jeden gól. Gerard Fernández, alias Peque, sa ku katalánskemu klubu pripojil z Cornella, kam sa nakrátko opäť vrátil. V sezóne 2019/2020 debutoval v rezerve a v uplynulom ročníku zasiahol do 19 zápasov (8 od prvej minúty) a strelil 3 góly.

Okrem vyššie spomenutých hráčov sa dobrodružstvo v drese Blaugranas končí aj pre mladíkov ako Guillem Jaime, Arnau Sola, Santiago Ramos Mingo, Carlos Peque Polo, Igor Gomes, Alex Ruiz, Ángel Rodado a Jordi Escobar. Poslední dvaja hráči sa vrátia do svojho klubu po skončení hosťovania.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-07-01 10:09:12
nevidim to jako cistku takto proste becka funguji kazdy rok je to velice podobne - odejdou ti co na to nemaji + par co na to ma ale acku nevidi dostatecny prostor prijdou novy mladosi + par pokus omylu typu rodado jutgla atd