Martín Braithwaite sa nenachádza v plánoch Xaviho Hernándeza na sezónu 2022/2023. O hosťovanie má záujem viacero klubov, no vedenie ho chce predať za 8 miliónov eur.

Xavi oznámil svoje rozhodnutie Braithwaiteovi po skončení uplynulej sezóny. Dán veľmi netúži po odchode, hoci veľmi dobre vie, že s minútami v novom ročníku nemôže počítať. Útočník verejne deklaroval svoje rozhodnutie zostať v klube a bojovať o miesto v zostave. Braithwaite sa v nedávnych priateľských zápasoch reprezentácie predstavil v dobrom svetle a dokázal, že po zranení je už plne pripravený hrať.

Útočník by sa mohol vrátiť do Anglicka, kde o jeho služby prejavilo záujem hneď niekoľko klubov, ale Barcelona doteraz nedostala žiadnu formálnu ponuku. Záujem o hosťovanie Dána prejavilo aj niekoľko klubov z La Ligy.

Barcelona chce urýchliť odchod viacerých nepotrebných hráčov. Clement Lenglet môže v najbližších dňoch odísť na hosťovanie do Tottenhamu. Braithwaite môže byť ďalším na zozname. V tomto prípade však Blaugranas preferujú odchod na trvalý transfer. Dán má platnú zmluvu ešte dva roky. Barcelona trvá na predaji práve z tohto dôvodu. Cena? Blaugranas požadujú 8 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-07-02 07:59:42
Vzhledem k tomu kolik mu je a jak měl problémy se zraněními, tak možná budeme rádi, když odejde i zadarmo. Těch 8m bude jen sen. Doufám, že už ho příští sezóně v Barce neuvidím. Opět číst ty jeho namachrovaný výlevy, jak se chystá zazářit v dresu Barcy. On je hráč na levelu Getafe apod.
2022-07-02 08:41:55
prišiel ako nutná záplata s leganesu a oni mu dajú 5 ročnú zmluvu, chorí ľudia vo vedení max. 1 rok mu mali dať