Vedenie FC Barcelona chce počas letného prestupového obdobia prebudovať káder prvého tímu a myslí to naozaj vážne. Teraz podniká kroky k tomu, aby sa sľuby stali skutočnosťou.

Madridský denník Marca informuje, že Barcelona má na nákup posíl počas tohto leta k dispozícii až 200 miliónov eur, no kľúčovou podmienkou v tomto smere je predaj zvyšných 15% televíznych práv. Očakáva sa, že Katalánci stihnú aktivovať aj túto finančnú páku predtým, ako sa výprava Blaugranas vydá na americké turné. Katalánci môžu na predaji druhej časti TV práv zarobiť od 330 do 400 miliónov eur, čo by im umožnilo zabojovať na prestupovom trhu o vytipovaných hráčov.

Dembélé na úrovni s Fatim

Barcelona sa z pohľadu financií drží svojich zásad a naďalej uisťuje, že ponuka na predĺženie spolupráce s Dembélém je spravodlivá, hoci ju krídelník doteraz neakceptoval. Niektoré médiá v každom prípade tvrdia, že terajšie podmienky sú až o 40% horšie v porovnaní s predchádzajúcim návrhom. Na druhej strane sú podobné tým, aké má v súčasnosti Ansu Fati, jedna z vychádzajúcich hviezd Blaugranas.

Madridský denník Marca okrem toho prináša informáciu, že Barcelona zatiaľ nebude predávať menšinový podiel v BLM. Predstavitelia klubu sa domnievajú, že súčasná finančná situácia sa môže vyriešiť už vďaka predaju 25% televíznych práv na La Ligu na 25 rokov.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-07-02 09:55:05
Raphinha, Kounde, Lewandowski. Vsetko ostatne pride zadara. Takze by sa uz Barca mala rozhybat! Stavim sa ale, ze tu budeme dennodenne cakat bombasticke spravy a do posledneho prestupoveho dna nebude nich uzavrete...mozno nejake odchody. Ako neviem naco este cakaju...
2022-07-02 10:05:39
Raphina za 60 mega s tým, že budeme platiť v 3 splátkach. Za mňa good deal. Raphina odmietol Chelsea, aj Newcastle, ktorý to tiež skúsil.