FC Barcelona zatiaľ nepredstavila žiadnu novú posilu na nadchádzajúcu sezónu. Klub stále nemôže zaregistrovať Francka Kessieho a Andreasa Christensena. Madridský denník AS však tvrdí, že obaja hráči sa len ťažko prebojujú do základnej zostavy FC Barcelona.

Aj keď Kessie a Christensen stále nie sú zaregistrovaní, Barcelona sa pokúsi oficiálne potvrdiť ich príchod na Camp Nou čo najskôr. Záložník aj obranca sú od včera voľnými hráčmi, pretože už nemajú platnú zmluvu s Milánom resp. Chelsea. Hoci si Barcelona zabezpečila ich služby už pred mnohými týždňami, doteraz neboli predstavení.

Stredopoliar aj obranca sú obaja narodení v roku 1996 a vyplnenia vekovú medzeru medzi mladými talentami ako Pedri, Araujo, Gavi, Fati či Ferran a veteránmi ako Piqué, Busquets, Alba a Aubameyang. Určite ide o dobrých hráčov, ktorí majú ambície a skúsenosti, no ani jeden z nich nemá zaručené miesto v základnej jedenástke.

Kessie je veľmi ambiciózny futbalista, jeden z lídrov Milána, ktorý v uplynulej sezóne získal titul v Serie A. Do Barcelony určite neprestupuje preto, aby sa uspokojil s úlohou náhradníka. Na Camp Nou ho každopádne čaká tvrdá konkurencia: Busquets je lídrom mužstva, Gavi ho ohromný talent a Barcelona bez Pedriho má problémy. Kessie sa však rozhodne nevzdá a zabojuje o svoje miesto v zostave.

Väčší otáznik visí nad Dánom, ktorý výkonnostne nie je na rovnakej úrovni ako Piqué a Araujo. Posledná sezóna v Chelsea mu okrem toho nevyšla, stopér hral bez formy a robil chyby. Svoju pozíciu v Barcelone si bude chcieť udržať Éric García, ktorý bojuje o miestenku v reprezentácii Španielska na šampionát do Kataru a určite zo seba dá všetko, aby sa pred turnajom ukázal v čo najlepšom svetle.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-07-02 13:38:15
Vobec sa mi nechce verit,ze by si Xavi vyziadal Christensena....
On v nom nieco vidi?
Myslim,ze je horsi ako M.Alonso a ani ten Albu tak lahko neposadi.
2022-07-02 14:42:29
Nahradnici s platom po 12m hrubeho. :)