Ako informoval katalánsky denník Sport, Ousmane Dembélé je bližšie k zotrvaniu v Barcelone ako kedykoľvek predtým. V klube vládne optimizmus a zostáva doladiť už len posledné detaily.

Zdá sa, že jedna z telenovela sa chýli k svojmu koncu. Ousmane Dembélé je síce voľným hráčom, no nakoniec môže predsa len zostať v Barcelone. Sport tvrdí, že obe strany sú po pokroku v rokovaniach pozitívne a Xavi by chcel operáciu uzatvoriť čo najskôr, aby mal Francúza k dispozícii hneď v prvý deň predsezónnej prípravy.

Tréner Barcelony je hlavným dôvodom, prečo sa Dembélé nakoniec rozhodol zostať v klube. Práve on mu dal šancu v januári, keď športové oddelenie ho chcelo posadiť na tribúnu za to, že odmietol predĺžiť zmluvu a nesúhlasil ani s odchodom z klubu. Xavi však stavil na krídelníka a ten sa mu odvďačil výbornými výkonmi a profesionálnymi prístupom, pričom v zápasoch bol často rozdielovým hráčom. Z tohto dôvodu je pre Barcelonu dobré, že Dembélé nakoniec podpíše nový kontrakt. Klub za neho nemusí vyplatiť odstupné a okrem toho získa hráča, ktorý v posledných mesiacoch zohrával v tíme zásadnú úlohu.

Xavi v pondelok zorganizoval stretnutie medzi Barcelonou a Dembélém, na ktorom sa síce nezrodila finálna dohoda, ale obe strany sa k nej priblížili. Teraz veľa závisí od zelenej, ktorú môže dať Mateu Alemany. Práve riaditeľ FC Barcelona pre športovú oblasť sa zdráha predĺžiť zmluvu s Francúzom práve kvôli prístupu jeho agenta počas celého obdobia rokovaní. Ostatní členovia vedenia a trénerský štáb sú však za to, aby Francúz zostal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-07-03 08:33:07
Alemany, vydrž a neustúp ....
2022-07-03 09:52:19
Za tym su horuce spanielske hlavy. Jednu chvilu hovoria do medii, napr. Laporta ze Dembele je lepsi nez Mbappe a potom ho chceli za trest posadit na tribunu i ked lepsieho hraca nemali. ?