Madridský denník AS informuje, že Barcelona zvažuje predaj Memphisa Depaya a jeho hodnotu stanovila na 25 miliónov eur. Xavi nepovažuje Holanďana za nedotknuteľného a súhlasil by s jeho odchodom.

Barcelona mala počas tohto týždňa informovať agenta Memphisa Depaya, že jeho klient sa nenachádza v Xaviho plánoch na sezónu 2022/2023 a počas letného prestupového obdobia by mu mali pohľadať nového zamestnávateľa. Holanďan má platnú zmluvu už len jeden rok, preto ak s ním Barcelona nepredĺži zmluvu, a chce zarobiť na jeho predaji, hráč musí zmeniť klub ešte počas tohto leta, pretože ide o poslednú šancu. Barcelona očakáva za útočníka približne 25 miliónov eur.

Xavi je názoru, že po transfere Raphinhu bude mať dobre obsadené krídla, kde môžu hrať Ferran Torres, Ansu Fati, Ez Abde či Alex Collado, ktorý sa vráti z hosťovanie v Granade. Klub okrem toho čaká od podpis zmluvy od Dembélého a podľa katalánskeho denníka Sport to vyzerá nádejne. Z tohto dôvodu nie je pre Memphisa Depay miesto v kádri v prvého tímu a Xavi by si poradil aj bez neho.

Holanďan počas tohto týždňa zverejnil na svojom konte na sociálnych sieťach niekoľko zvláštnych príspevkov, ktoré môžu naznačovať negatívny postoj na informácie zo strany klubu, aby si pohľadal nového zamestnávateľa. Memphisa sa to dotklo, pretože jeho dobrodružstvo na Camp Nou sa nevyvíja tak, ako by si predstavoval. V sezóne 2021/2022 odohral 38 zápasov, v ktorých nastrieľal len 13 gólov. V každom prípade je zrejmé, že jeho prestup sa nepodarí uzatvoriť ešte pred začiatkom predsezónnej prípravy a výjazdom na americké turné, no zdá sa, že Depayov koniec v Barcelone sa rýchlo blíži.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-07-03 08:57:44
Ja by som ho tiež dal preč..... Je to hráč na podhrot a to hrať asi nebudeme.
2022-07-03 10:27:52
Romero v Jijantes naznačil, že Sevilla sa zaujíma o Depaya ale nevie, či Depay by mal záujem ísť do Sevilly