Nad budúcnosťou Frenkieho de Jonga visí stále veľký otáznik napriek medializovaným správam o pokročilých rokovaniach medzi FC Barcelona a Manchestrom United. Včera v tejto súvislosti prilial olej do ohňa Joan Laporta, ktorý povedal, že urobí všetko pre to, aby 25-ročného hráča v Barcelone udržal.

Médiá tvrdia, že Barcelona chce predať Frenkieho de Jonga kvôli jeho vysokému platu, ktorý sa v sezóne 2022/2023 navýši. Madridský denník Marca informuje, že Holanďan môže v budúcej sezóne zarobiť až 40 miliónov eur brutto berúc do úvahy všetky klauzuly.

Prezident Barcelony priznal, že vie, že De Jong chce zostať v Barcelone. Napriek neustálemu tlaku nového trénera Manchestru United Erika Ten Haga sa De Jong nechce sťahovať na Old Trafford. Ak nakoniec zostane na Camp Nou, bude si musieť značne znížiť plat. To má byť základnou podmienkou, aby aj naďalej obliekal dres Blaugranas. Nie je však isté, či s tým bude záložník súhlasiť. Marca tvrdí, že to bude veľmi ťažké.

Medzitým sa Barcelona a Manchester United priblížili k úplnej dohode o Holanďanovom prestupe. Drvivá väčšina médií informuje, že Manchester United vyplatí Barcelone 65 miliónov eur + 20 miliónov eur v bonusoch. Takýto návrh akceptovalo vedenie Blaugranas. Rokovania sa teraz koncentrujú na schému bonusov. 20 miliónov eur je pri pohľade na celkovú sumu značná časť, takže na dosiahnutie dohody v tomto smere je potrebný čas. Manchester United sa v každom prípade stále nedohodol s hráčom na tom, či je vôbec ochotný zmeniť svoj názor a prestúpiť na Old Trafford.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-07-03 15:36:55
Je vlastne niekto kto pochybuje, či si de Jong zníži plat? Fakt ideme o tomto pochybovať? Jasné, niekto potrebuje mať odôvodnenie prečo ho vyhadzuje z klubu aj keď to pravda nemusí byť.
2022-07-03 15:37:48
830k€ na týždeň, ročne 40m, Barto je kus debila, akože sorry chlapi, ale kvôli bartovi musí ísť ak nebude súhlasiť so znížením platu, priveľká záťaž pre klub.....kam sme sa to dostali