Vyzerá to tak, že Ousmane Dembélé nakoniec predĺži spoluprácu s Barcelonou a bude zarábať o 40% menej. Jeho agentovi sa ani po niekoľkých mesiacoch nepodarilo vyjednať také podmienky, aké očakávali.

Moussa Sissoko sa prepočítal a nepodarilo sa mu dosiahnuť svoj cieľ. Žiadny klub neponúkol Ousmane Dembélému toľko peňazí, koľko by jeho agent očakával. Hoci pre svojho klienta hľadal nový tím už niekoľko mesiacov, žiadneho záujemcu sa mu nepodarilo presvedčiť o tom, že jeho klient si zaslúži taký plat a bonusy. Celé to však dospelo do takej situácie, že krídelník už veľmi nemá na výber a pravdepodobne podpíše novú zmluvu s Barcelonou, no s oveľa nižším platom.

PSG, Chelsea, Juventus, Manchester United, Newcastle a Bayern - práve tieto kluby novinári spomínali najčastejšie v súvislosti s Dembélém. Francúz mal v rukáve eso, pretože sa mu skončila zmluva a od januára mohol rokovať so všetkými klubmi. Záujemcovia pritom nemuseli zaplatiť Barcelone ani cent. Ukázalo sa však, že Sissokovi plán nevyšiel. Najväčšiu šancu získať Dembélého mal PSG, ale po predĺžení zmluvy s Kylianom Mbappém sa všetko zmenilo. V Parku Princov hrávajú aj Neymar s Messim, takže krídelník Barcelony už nebol potrebný.

Istý čas sa spomínal Juventus, najmä v januári a v máji. Problémom bola zlá finančná situácia klubu. Stará Dáma sa nakoniec rozhodla dať prednosť Angelovi Di Mariovi, ktorému skončil kontrakt s PSG a jeho plat bol nižší, než požadoval Francúz. Ďalším záujemcom o služby Dembélého bol Manchester United, ale prestupové priority Červených diablov sa zmenili po príchode Erika Ten Haga. Holandský tréner dáva prednosť Antonymu, ktorého pozná z Ajaxu.

V zime chcel Dembélého kúpiť Newcastle, ale Francúz mal v januári veľké očakávania a chcel prestúpiť do klubu, ktorý by mal šancu vyhrávať trofeje. Mužstvo zo St. James's Park v tom čase bojovalo o záchranu a to sa klubu nakoniec aj podarilo dosiahnuť. Bayern na druhej strane myslel na Dembélého vzhľadom na problémy s predĺžením zmluvy so Sergeom Gnabrym. Situáciu následne vyriešil príchod Sadia Maneho z Livepoolu.

Dembélé nakoniec tvrdo narazil. Moussa Sissiko požadoval ešte v januári bonus za podpis vo výške 20 miliónov eur pre seba a pre hráča a taktiež plat vo výške 20 miliónov eur... Teraz bude Dembélé zarábať ešte menej ako má na výplatnej páske v súčasnosti.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-07-03 22:49:40
Haha Deco to řádně posral ohledně Raphinhy :D No moc hezký prakticky pokud Barcelona nenavýší na to samé co nabízí chelsea + bonusy apd tak ho Leeds Barceloně nepustí :D Protože mají dohodu s Chelsea za určitou cenu + bonusy. A kdyby jo, tak by zase mohla chelsea po Leedsu vymáhat to že ho prodali nám :D :D . Takže je to na Chelsea :).
kluc Premium
2022-07-03 23:18:53
Neni som dembeleho fanusik a v duchu sa smejem ale radšej jeho s platom na úrovni Fatiho ako Raphinhu za 60m...a dat šancu Abdemu, torremu, Colladovi...