Clement Lenglet je už len krôčik od odchodu z Barcelony. Pôjde o hosťovanie v Tottenhame. Barcelona sa s anglickým celkom s zásade už dohodla na operácii.

Hlavným problémom počas rokovaní bol plat stopéra, keďže Spurs nechceli na seba prevziať plnú výšku platu. Nakoniec sa vyjednalo to, že Barcelona zaplatí aspoň 15% platu hráča, zatiaľ čo Tottenham sa postará o zvyšok. Kluby sa dohodli aj na nepovinnej opcii na kúpu hráča. Tottenham by mohol kúpiť stopéra po skončení hosťovania približne za 10 miliónov eur.

Lenglet sa včera už nedostavil do Ciutat Esportiva na začiatok predsezónnej prípravy a ani neabsolvoval lekársku prehliadku. Xavi dal stopérovi voľno, aby sa mohol plne sústrediť na svoj transfer do Anglicka, nakoľko rokovania sú vo veľmi pokročilom štádiu.

Tréner oznámil francúzskemu stopérovi už po skončení uplynulej sezóny, že sa nenachádza v jeho plánoch a ak by zostal v klube aj po letnom prestupovom období, veľa minút by neodohral. Xavi má v súčasnosti k dispozícii Piquého, Aruaja, Garcíu, Christensena a očakáva sa aj príchod Koundého.

To znamená, že okrem Lengleta si nového zamestnávateľa musí pohľadať aj Samuel Umtiti a Oscar Mingueza. Lenglet je prakticky hráčom Tottenhamu, zatiaľ čo Umtiti rokuje o prestupe do Rennes a Mingueza do Monzy. Cieľom klubu je uzatvoriť tieto operácie ešte v priebehu tohto týždňa, aby sa hráči nemuseli pripojiť k príprave v Barcelone.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-07-05 15:02:50
Konečne, ale lepšie by bolo ak by sme ho predali na trvalo. Ešte sa zbaviť ďalších priemerakov.
2022-07-05 15:19:02
Dobrá správa, hádam sa tam chytí a odkúpia ho. Ja osobne mu ďakujem sa oddanosť nášmu klubu a prajem všetko dobré do ďalšej kariéry.
Btw treba uznať, že Lenglet nikdy nemal na to, aby sa u nás presadil. Nedokázal ustáť tlak, ktorý bol naňho vyvíjaný, robil strašne hlúpe chyby, ktoré nás stáli body a aj keď nejakú chybu alebo faul nespravil, tak si pre zmenu dal vlastný gól, čiže taky nás Maguire. ?‍♂️