Posledné správy médií naznačujú, že Barcelona chce byť počas tohto leta na prestupovom trhu mimoriadne aktívna a to aj napriek finančným problémom na Camp Nou. Katalánsky denník Sport predstavil káder, s ktorým by chcel tréner FC Barcelona pracovať v nadchádzajúcom ročníku. Takto vyskladaný káder by bol schopný zabojovať o trofeje na všetkých frontoch, no zdá sa nereálne, že sa ho Barcelone podarí aj zostaviť.

Športové oddelenie katalánskeho klubu nezaháľa a zdá sa, že podpis zmluvy s Ousmane Dembélém je len otázkou času. Väčšina médií navyše tvrdí, že Barcelona si zabezpečila služby aj Raphinhu z Leedsu United. Barcelona pracuje na tom, aby Xavimu zostavila konkurencieschopný káder, ktorý nielenže zvládne dostať sa z náročného obdobia, ale bude schopný zabojovať o zisk trofejí. Barcelona samozrejme nie je spokojná s tým, že v priebehu posledných troch rokov získala len jeden Kráľovský pohár. Sám Xavi od klubu žiada aj konkrétne kroky na prestupovom trhu. Mužstvo musia posilniť vytipovaní hráči zodpovedajúcej úrovne. Medzi Xaviho hlavné prestupové ciele patria krajní obrancovia, stopér, krídelník a deviatka na hrot.

Mužstvo zatiaľ posilnili hráči ako Andreas Christensen a Franck Kessie, ktorí zvýšili konkurenciu v obrane a zálohe. Z klubu zatiaľ odišli Clement Lenglet, Dani Alves, Adama Traoré a Luuk de Jong. Barcelona bude pracovať na predaji či hosťovaní ďalších hráčov, ale tieto operácie nebudú jednoduché. Klub sa snaží nájsť riešenie v prípade Neta, ktorý môže odísť do Celty Vigo za predpokladu, že s ním Barcelona rozviaže zmluvu. Xaviho brankársku dvojicu vytvoria Marc-André ter Stegen a Iñaki Peña. Na krajoch obrany má k dispozícii Jordiho Albu a Sergiña Desta, no klub pracuje na príchode Cesara Azpilucuetu a Marcosa Alonsa. Prvý z dvoch menovaných hráčov Chelsea by mal byť hráčom základu v Barcelone, pretože Xavi veľmi tlačí na jeho transfer.

V strede obrany má tréner Barcelony okrem spomínaného Christensena k dispozícii ak Arauja, Piquého a Garcíu. Barcelona plánuje podpísať Julesa Koundého, aj keď to vzhľadom na náklady celej operácie nebude jednoduché. Katalánci však majú zabezpečenú defenzívnu líniu vďaka príchod Christensena. Otázny je v každom prípade Piqué a to kvôli jeho zdravotnému stavu. Okrem toho je potrebné poukázať na snahu klubu predať Samuela Umtitiho a Oscara Minguezu.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

10 komentáre
2022-07-11 14:31:39
Vysnený káder? Za mňa asi takto: Ter Stegen - Alba - Araujo - Kounde - Azpilicueta - Pedri - Kessie - Silva - Fati - Lewandowski - Raphinha. Ale asi ani v najkrajšom sne, bohužiaľ. :(
2022-07-11 14:45:14
Ja vám sem napíšem zostavu aj so zdvojenými postami.
Ter Stegen (Iňaky)
Dest (Azpi,Roberto) Kounde ( Pique ) Aruajo (Garcia) Alba (Baldé)
Busquets ( Kessie,Nico) Pedri (Gavi) Dejong ( ?)
Fati (Ferran) Lewa (Auba) Dembele( Raphinha)