Tréner FC Barcelona poskytol krátky rozhovor pre katalánsku televíziu TV3 po výhre nad Realom Madrid 1:0. Xavi bol spokojný s výkonom svojich zverencov v prípravnom El Clásicu.

Clásico

"Pre Barcelonu neexistujú prípravné zápasy. Sme v prípravnej sezóne, ale vždy chceme vyhrávať, najmä nad Realom Madrid. Záleží nám na súperení a peknej hre. Dnes nám to vyšlo. V koncovke sme trpeli kvôli slabému zakončeniu, ale toto stretnutie je potrebné hodnotiť nepochybne pozitívne a pritom nezabúdať na veci, ktoré je potrebné zlepšiť. V prvom rade sa musíme zlepšiť fyzicky, ale na to slúži toto obdobie. Som spokojný, nie vzhľadom na víťazstvo, ale na dobré pocity v tíme."

Analýza

"Prvý polčas bol veľmi dobrý a úplne sme dominovali v hore. Vytvárali sme si šance a noví hráči si výborne rozumeli na ihrisku. V druhom polčase to bolo trochu ťažšie, Real nasadil svoj osvedčený stred poľa s Modrićom, Kroosom a Casemirom, vďaka čomu trochu prevzal iniciatívu. Hrali sme na vysoký presing, čo nás v koncovke stálo nejaké sily, dobre sme bránili, hrali sme s charakterom, preto som spokojný."

Transfery

"Nie sú pre mňa, ale pre Barcelonu. Som tu na to, aby klub začal opäť vyhrávať trofeje, taký je cieľ na novú sezónu. Všetci odvádzame tvrdú prácu, prezident, športové oddelenie s Mateu a Jordim a ostatnými. Povedal som, že sme ako rodina a chceme prinavrátiť veľkú Barcelonu. Pocity sú pozitívne. Myslím si, že sme na dobrej ceste, ale treba to dokázať."

Nové tváre

"Videli ste Raphinhu, dokáže robiť rozdiel, je veľmi dynamický a môže hrať na oboch krídlach. Robert je hviezda svetového formátu. Je to skvelý futbalista s veľkou osobnosťou, určite nám pomôže a už veľmi rýchlo sa adaptoval v tíme. Som veľmi spokojný s posilami, zvýšia konkurenciu a dodajú nám kvalitu."

Jules Koundé

"Hovoríme o hráčoch, ktorí sú u nás. Samozrejme, že chceme posilniť všetky pozície. V konečnom dôsledku chceme mať aspoň dvoch konkurencieschopných hráčov bojujúcich o každú pozíciu v zostave."

Gerard Piqué

"Tak ako každý, aj on začína od nuly. Súperiť musia všetci. Nerozhoduje meno, ale výkonnosť a výsledky, to je napokon najdôležitejšie. Tvrdo trénujeme a dnes sme sa ukázali z dobrej strany."

zdroj: mundodeportivo.es TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-07-24 08:57:18
?Naordinoval im dobru makacku,nech to vydrzi a aj preto potrebuje na kazdy post dvoch vybornych ,aby to zvladali aj aby si konkurovali.✊?
2022-07-24 10:13:19
Krásna veta - posily nie sú pre mňa, ale pre Barcelonu ? el maestro, navždy čulé?