Prezident FC Barcelona Joan Laporta predstavil Roberta Lewandowskeho ako nového hráča FC Barcelona a samozrejme nechýbal na tlačovej konferencii, aby odpovedal na otázky novinárov.

Laporta na ihrisku na Camp Nou uviedol:

"Dobrý deň všetkým! Visca el Barça! Vitaj v Barcelone, Robert Lewandowski! Ďakujem za tvoje úsilie. Ďakujem všetkým! Vidím vás a viem, že Barcelona je naďalej viac ako klub! Transfer sa uskutočnil preto, lebo tento futbalista chcel prestúpiť do Barcelony! Za celé toto úsilie chcem poďakovať aj Pinimu Zahavimu! Ďakujem zvlášť Mateu Alemanymu, ktorý veľmi dobre rokoval s veľkým európsky klubom! Špeciálne poďakovanie patrí rodine Roberta, najmä jeho manželke, ktorá ho podporovala a pomáhala mu udržiavať formu!"

"(po poľsky) Ďakujem, Robert Lewandowski!"

"Ďakujem všetkým členom vedenia, ktorí sú odvážni. Tvrdo pracujeme pre tento klub!"

Tlačová konferencia

"Pozdravujem všetkých. Ide o historickú prezentáciu. Robert, vitaj v FC Barcelona. Ako som povedal, toto je historický deň. Veľká vďaka za tvoju snahu. Nebolo to jednoduché, ale podarilo sa to. Ďakujem tebe, Pinimu Zahavimu, Mateu Alemanymu, Jordimu Cruyffovi, Rafovi Yustemu a celému tímu."

"Všetci v klube riešili tento prestup, pretože sme vedeli, aký si ambiciózny hráč. Dnes sme videli, aký majú ľudia voči tebe rešpekt. Je to tvoja nová etapa a som presvedčený, že bude pre Barcelonu plodná."

"Ďakujem predstavenstvu. Robíme odvážne rozhodnutia, ale je to nevyhnutné. Bojujeme za to, aby sa Barça opäť stala vzorom svetového futbalu. Dnes som naplnený hrdosťou."

"Chcem poďakovať Robertovej rodine a priateľom. Jeho mama mi povedala, že pred 20 rokmi vzala Roberta na Camp Nou a povedala mu, že tu raz bude hrať."

"Pridelenie Lewandowskemu číslo 9 bolo rozhodnutím klubu."

"Pracujeme, aby sme zaregistrovali všetkých hráčov. Myslím si, že sme si urobili domácu úlohu. Uvidíme, čo budeme musieť urobiť v najbližších dňoch, ale myslím si, že to bude dobré. V súčasnosti čakáme, pretože je to na rozhodnutí La Ligy."

"Uskutočnili sme predaj 24,5% Barça Studios, pretože to bolo plánované. Musíme byť opatrní, pokiaľ ide o interpretáciu."

"Za posledné dva mesiace sme zaznamenali príjmy vo výške 800 miliónov eur."

"Dnes je to o Robertovi Lewandowskom, ktorému som veľmi vďačný. Na tribúnach sme videli nadšenie. Mám veľký rešpekt pred Bayernom a ostatnými klubmi. Bola to komplikovaná a mimoriadna operácia vzhľadom na osobnosť Roberta."

"Chceli sme elitného útočníka. Ak by sme mali tri želania, chceli by sme, aby bol strelcom, získaval Zlatú kopačku a bol špičkovým útočníkom - a máme Roberta. Piniho Zahaviho poznám veľmi dlho. Máme skvelé vzťahy. On mi povedal, že existuje taká šanca a dohodli sme sa. Hneď sme začali rokovať s Bayernom. Mateu Alemany odviedol fantastickú prácu. Ako vždy bol pri svojej práci veľmi efektívny a tichý. Chvíľu trvalo, kým sa dohodla prestupová suma. Mateu na tom pracoval spolu s Jordim Cruyffom a Bayern súhlasil. Absolvovali sme množstvo videorozhovorov. Ak by sme mohli zaregistrovať len jedného nového hráča, tak by to bol Robert. Ak Robert vynaložil množstvo úsilia, odmietal oveľa lepšie ponuky. Preto som mu veľmi vďačný."

"Dnešný deň je pre Barcelonu historickým dňom. Futbalista takej úrovne ako Lewandowski chce prísť do Barcelony. Už to znamená, že sme na dobrej ceste. Podobné to bolo aj počas môjho prvého funkčného obdobia. Môže to byť o našej histórii, o štýle, o meste, o prestíži, o La Lige... je to veľmi dôležité. Pred rokom sme bohužiaľ museli oznámiť niečo, čo sme nechceli. Ale rok uplynul a sme na inom mieste. 'Dostali sme sa z nemocnice', ale zatiaľ si nemôžeme vydýchnuť."

"Robíme 'Equipazo'! Bol to náročný rok, ale tvrdo sme pracovali, prijímali sme dôležité rozhodnutia pod veľkým tlakom. Prežili sme to a sme spokojní s našou prácou. Budeme v tom pokračovať, aby klub vyšiel na správnu cestu a bol v stabilnej situácii. Obnovujeme radosť a stabilitu. Chceme, aby mužstvo bolo konkurencieschopné a vyhrávalo tituly. Bol som na mnohých prezentáciách... Enric Masip bol na prezentácii Maradonu (smiech). Sú to pekné momenty. Ako culés sme nesmierne šťastní. Možno som bol šťastnejší ako zvyčajne, ale tak čo už... Som šťastný!"

"Vzťahy s Bayernom sú veľmi dobré. Mateu Alemany s nimi rokoval, aby dosiahol dohodu a dostali sme súhlas. Vzťahy budú vždy dobré, pretože rešpektujeme Bayern."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
lojzo Premium
2022-08-05 14:42:04
Robo vystrieľaš nám mnoho trofejí a titulov, tak poďme do toho!!!!!!!!!!
2022-08-05 14:57:51
5.8.2021 Messiho posledná tlačovka v Barcelone....rok trápenia....5.8.2022 Robova prezentácia ? svitá nám na lepšie časy, visca ?