Barcelona má problémy na pravej strane obrany, čo potvrdil aj posledný zápas proti Rayo Vallecano. V tejto situácii narastajú šance Sergiho Roberta, že sa nakoniec objaví v základnej jedenástke v nasledujúcom stretnutí proti Realu Sociedad.

Po prvom zápase sezóny, ktorý bol z pohľadu Blaugranas sklamaním, môže dôjsť v nasledujúcom súboji proti Realu Sociedad k zmenám v základnej jedenástke. Proti Rayo sa na ihrisku od úvodných minút objavil Ronald Araujo, ale hoci zahral dobre v obrane, jeho charakteristika ho limituje v hre v ofenzíve a pri hre s loptou. Katalánci sa neskôr snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a Xavi na pravý kraj obrany poslal Sergiho Roberta, ktorý nahradil Andreasa Christensena. Uruguajčan sa vrátil na svoju prirodzenú pozíciu. Nie je vylúčené, že Sergi Roberto zasiahne do zápasu na Anoeta už od prvej minúty.

Roberto predstavuje pre Xaviho jediný variant, v ktorom by Arauja nemusel postaviť na kraj defenzívy. Posledné informácie madridského denníka AS uvádzajú, že Jules Koundé nechce hrávať na pravej strane obrany. V prípade Sergiña Desta to vyzerá na to, že bude predaný. Američan totiž nedokázal presvedčiť trénerský štáb o svojich kvalitách a na zápas proti Rayo sa dokonca neocitol v nominácii. Je ťažké očakávať, že Dest sa v zápase proti Realu Sociedad zrazu objaví v základe.

Pred letom sa pritom zdalo, že Sergi Roberto zrejme skončí svoje dobrodružstvo na Camp Nou. Nakoniec však predĺžil zmluvu o jeden rok. Cesar Azpilicueta však do Barcelony neprestúpil a práve tento hráč mal vystužiť post pravého beka. Sergi Roberto sa tak reálne môže stať hráčom základu až pokiaľ Blaugranas nekúpia iného hráča. V súvislosti so zápasom proti Realu Sociedad v prospech Roberta hovorí to, že na krídle by mal pokrývať Braisa Mendeza, ktorý nie je typickým krídelníkom, ale skôr stredopoliarom presunutým na krídlo.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-08-16 15:41:52
A fanúšikovia tak majú čoraz väčšie šance na nervy počas zápasu
2022-08-16 16:01:20
Dest měl asi něco s Xaviho ženou, jinak si to nedokážu vysvětlit, že mu nedá ani pořádnou šanci a radši bude stavět Roberta...