Šéf PSG Nasser Al-Khelaïfi, ktorý je tiež prezidentom ECA (Európska asociácia klubov), si opäť neodpustil poznámku na adresu Barcelony, keď na katalánsky klub narážal kvôli letnému prestupovému obdobiu.

"Nové pravidlá Finančného Fair Play sú pozitívnym pokrokom," uviedol prezident PSG. "Pravidlá kontrolujú náklady. Vytvárajú investície a nových investorov. Pomôžu v tom, aby bol futbal udržateľný. Ale musíme byť opatrní, nebezpečné úrovne dlhu a získavanie kapitálu akoby mágiou nie je udržateľná cesta. Musíme myslieť z dlhodobého hľadiska, nie krátkodobého," pokračoval.

"ECA úzko spolupracovala s UEFA na novom formáte pre Ligu Majstrov od roku 2024. Uvidíme viac napínavých zápasov. Súťaže budú inkluzívnejšie. Náš príjem bude narastať. Videli sme to vo Francúzsku a v Spojenom Kráľovstve. A v USA, náš rast bude viac ako o 150%, spolu s predajom práv v Španielsku. Plánujeme spolupracovať s Paramount+ a ostatnými partnermi a držiteľmi práv, aby sme oslovili nové publikum, boli inovatívni a zachovali si relevantnosť," povedal Al-Khelaïfi.

Narážka z úst prezidenta ropného klubu ako PSG na Barcelonu sa nepáčila prezidentovi La Ligy Javierovi Tebasovi, ktorý sa katalánskeho klubu zastal: "Nie je v tom žiadna mágia, Barcelona predala časť majetku, aby pokryla svoje straty, ale na druhej strane vy v PSG 'zapnete plyn'. Prvou vecou, ktorú musíte urobiť pre trvalo udržateľný futbal, je zaplatiť to, čo dlhujete, však?" napísal Tebas na svojom účte na Twitteri. Nie je to prvýkrát, čo Tebas ostro kritizoval Paris Saint-Germain kvôli výdavkom klubu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-09-24 08:33:46
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.
2022-09-24 08:37:50
Ten tie peniaze získal mágiou šarije..a magicky ich strká žabožrútom v francuzkej politike, agentom a magicky z bankoviek vyrába toaletný papier pre toho egocentrickeho Mbappého.