Memphis Depay a Ferran Torres dostali proti Intercity šancu ukázať sa, ale nevyužili ju. Výkony oboch útočníkov sú čoraz horšie, ale optimistické to nie je ani pri pohľade na ostatných ofenzívnych hráčov Blaugranas. Efektivita je mizerná a to nám zápas s Atléticom klope na dvere.

Depay a Torres hrali včera od prvej minúty a bola to pre nich šanca vylepšiť si renomé v zápase proti treťoligistovi. Ani jeden z nich však túto príležitosť nevyužil. Problém to predstavuje predovšetkým pre Depaya, ktorý už predtým nebol v plánoch trénera. V zápase proti Intercity odohral Depay najviac minút v tejto sezóne a to 74. Svoju pozíciu si nevylepšil, skôr naopak. Zaznamenal 4 kľúčové prihrávky, ale aj najhoršiu úspešnosť prihrávok v tíme Barcelony (74%) a až 19 strát. Vyhral len 1 z 5 osobných súbojov. A práve v takýchto zápasoch má Holanďan ideálnu možnosť, aby presvedčil Xaviho o svojich kvalitách, no neurobil tak.

Podpriemerný zápas odohral aj Ferran Torres. Španiel mal vyššiu efektivitu prihrávok (91%) a stratil aj menej lôpt (5), no nevyhral žiadny súboj a spoluhráčom nevytvoril ani jednu šancu. Navyše sám zahodil niekoľko príležitostí, z ktorých sa minimálne jedna mala skončiť gólom. Ak je Torres takto neefektívny v zápase proti Intercity, ako s ním môže Xavi počítať v zápase proti Atléticu Madrid? Netreba zabudnúť na to, že Torres v tejto sezóne strelil len 2 góly v 14 ligových zápasoch.

Fati miesto Lewandowskeho?

Slabý výkon Torresa a Depaya ovplyvní Xaviho pri výbere základu na zápas proti Atléticu Madrid. Novinár Javier Miguel z madridského denník AS, ktorý má skvelé kontakty na ľudí z trénerského štábu FC Barcelona, tvrdí, že Torres a Depay si včera definitívne zatvorili dvere do základnej jedenástky na zápas proti Atléticu. Chýbať však bude aj Robert Lewandowski. V súčasnosti sa zdá, že ho na Wanda Metropolitano nahradí Ansu Fati, ktorý gólom rozhodol zápas proti Intercity. Je však potrebné poznamenať, že mal pri tom veľké šťastie, pretože lopta sa odrazila od nohy obrancu. Tento gól môže Fatimu bez tak psychicky pomôcť. Fati včera odviedol dobrú prácu aj pri pohľade na distribúciu lopty, keď zaznamenal 92% úspešnosť prihrávok, 3 kľúčové prihrávky a stratil len 4 lopty. Na druhej strane treba poukázať na to, že nevyhral žiadny osobný súboj a že v tejto sezóne vo všeobecnosti neponúka vo svojej hre nič extra.

S Dembélém a Raphinhom na krídlach?

Miguel verí, že Ousmane Dembélé si zahrá aj proti Atléticu. Francúz včera odohral svoj zvyčajný zápas, ktorý bol charakterizovaný množstvom nepresností pri finálnych prihrávkach či strelách, ale nakoniec sa mu podarilo jeden gól streliť a urobil tak pre mužstvo viac ako Torres a Depay. Voľba Dembélého pred Depayom a Torresom do základu proti Atléticu... jednooký kráľ medzi slepými. Xavi však nemá na výber. Zdá sa, že tretia ofenzívna pozícia pripadne Raphinhovi, ktorý do zápasu proti Intercity naskočil z lavičky a podal dobrý výkon. Strelil gól, asistoval na rozhodujúci gól a zaznamenal dve kľúčové prihrávky. Vo svojej hre navyše ukázal ďaleko viac odhodlania ako Španiel a Holanďan. Ak Raphinha nastúpi na Wanda Metropolitano v základe, Dembélé podľa všetkého zahrá na ľavom krídle. Miguel okrem toho nevylučuje, že Gavi môže nastúpiť od prvej minúty ako falošný krídelník, ale vtedy by musel od úvodu zahrať aj Sergio Busquets, ktorý proti Intercity odohral celý zápas vrátane predĺženia.

Mizerná efektivita

Xavi musí svojim útočníkom vyčistiť žalúdky. Po obnovení sezóny totiž Kataláncov trápi mizerná efektivita. V zápase proti Espanyolu zaznamenalo mužstvo až 21 striel vrátane tých zblokovaných a strelilo len 1 gól. Barcelona síce včera nasúkala Intercity až 4 góly, ale potrebovala na to 29 striel. Ukazuje sa, že Barcelona potrebuje v posledných dvoch zápasoch na 1 gól až 10 striel. V súboji proti Atléticu Madrid musia útočníci Blaugranas ukázať ďaleko lepšiu efektivitu, pretože pri pohľade na defenzívny herný štýl Los Colchoneros nemajú súperi priveľa šancí na skórovanie.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-01-05 13:19:15
Dembele - Torres - Raphinha
2023-01-05 13:51:39
Aj obrana je total z formy, 3 góly z 3 šancí súpera v pohárovom zápase proti 3 ligistovi. Plus pomalý 50 ročný Busquets, ktorý sa tam len točí dokola...