Zmluva Marca Asensia s Realom Madrid je platná do konca prebiehajúceho ročníka a médiá tvrdia, že Španiel v lete odíde z klubu. Katalánsky denník Sport tvrdí, že záujem o Asensia má aj katalánska Barcelona.

Barcelona podľa denníka Sport už rokovala s agentom útočníka Realu Madrid Jorgem Mendesom o možnosti prestupu hráča počas leta na Camp Nou. Nie je tajomstvom, že prezident Barcelony Joan Laporta má s Mendesom veľmi dobré vzťahy. Portugalský superagent rokuje s klubom o predĺžení zmluvy s Alejandrom Baldem, zatiaľ čo téma záložníka Wolves Rubena Nevesa už bola prediskutovaná.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Počas týchto rozhovorov sa zrejme hovorilo aj o Asensiovi, keďže Blaugranas sa domnievajú, že 27-ročný hráč by mohol byť dobrou príležitosťou na trhu, ak sa rozhodne nepodpísať novú zmluvu s Realom Madrid. Španielsky internacionál rokoval s úradujúcim šampiónom La Ligy o predĺžení zmluvy. K dohode však zatiaľ nedošlo, keďže prezident klubu Florentino Perez považuje požiadavky krídelníka za prehnané.

V tejto chvíli platí, že ešte neprijal definitívne rozhodnutie týkajúce sa svojej budúcnosti. Mohol by teda zostať v Reale Madrid alebo sa presunúť do Premier League, či dokonca podpísať zmluvu s Barcelonou. Ďalej sa uvádza, že katalánski giganti, ktorí sú momentálne na čele tabuľky La Ligy, mohli Asensia podpísať v roku 2014, teda rok pred jeho prestupom do Realu Madrid. Klub však odmietol zaplatiť čiastku 4 milióny eur, ktorú požadoval jeho bývalý klub RCD Mallorca. Asensio má vo veku 27 rokov najlepšie roky pred sebou. A k tomu môže byť počas leta k dispozícii zadarmo a teda na prestupovom trhu môže predstavovať fantastickú príležitosť.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-01-23 10:47:31
Zbytečně by zabíral místo jiným ... perspektivnějším. A on už lepší nejspíš nebude.
2023-01-23 10:48:06
Čo tak zvažovať možnosti, ktoré nás zlepšia a nie zhoršia? Sú to všetko len špekulácie zatiaľ: Carrasco, Ziyech, Parejo, Asensio, ale v lete sa jeden, dvaja môžu stať realitou a z toho mám strach. To nie sú nákupy, ktoré nás zlepšia.