Neustále rozpory vo výpovediach Daniho Alvesa v policajných a súdnych konaniach boli jedným z hlavných dôvodov, prečo súd nariadil jeho vzatie do väzby bez možnosti kaucie za údajný sexuálny útok v nočnom klube Sutton v Barcelone. Brazílčana sa dokonca zastal jeho priateľ a osobný kuchár, ktorý v snahe pomôcť futbalistovi predložil ďalšiu verziu udalostí. Navyše sa objavilo aj video, ktoré náhodne nahral jeden z policajtov Mossos d'Esquadra tesne po incidente a ktoré by mohlo byť poslednou kvapkou pre Alvesa.

Alves predložil až tri rôzne verzie udalostí z 30. decembra: začal tvrdením, že okolo obete, 23-ročnej ženy, iba prešiel na toalete, a skončil tvrdením, že bol "pasívnym objektom agresie" na tej istej toalete. Okrem toho poprel to, čo ukázali bezpečnostné kamery a čo uviedli svedkovia (čašníci a ochranka podniku), že pozval obeť do súkromnej miestnosti, tancoval s ňou a jej dvoma kamarátkami a pozval ich na pitie cavy. Podľa zdrojov denníka ARA, Alves dokonca poprel verziu udalostí, ktorú uviedol jeho priateľ a osobný kuchár, ktorý bol v ten večer prítomný v reštaurácii a ktorého Alvesov vlastný právnik v piatok predvolal na súd, aby svedčil a potvrdil futbalistovu výpoveď.

Alvesov osobný kuchár zďaleka nepotvrdil žiadnu z troch verzií Brazílčana a ešte viac podkopal stratégiu obhajoby. Najprv sa objavil rozpor, keď sa snažil odpovedať na otázku, prečo Alves vošiel na toalety. Podľa verzie obete futbalista niekoľko minút tancoval s ňou a jej priateľkou. Ženy sa vraj cítili nepríjemne, pretože zašiel príliš ďaleko a dotýkal sa ich genitálií. V jednom momente sa Alves vzdialil od stola a postavil sa ku dverám. Povedal jej, aby vošla dnu. Zdalo sa jej, že sa chce chvíľu porozprávať. Potom si žena uvedomila, že vchádzajú na toaletu. Vtedy sa na ňu podľa jej výpovede Alves vrhol, chytil ju za hlavu a nútil ju k orálnemu sexu, čomu sa aktívne bránila. Následne ju zdvihol zo zeme a vnikol do nej, pričom ju udrel. Po štvrťhodine futbalista vyšiel z dverí. Na toaletách neboli žiadne kamery, ale iné kamery zaznamenali, ako Alves vchádza na toalety.

Podľa zdrojov denníka ARA zasa Alvesov priateľ ubezpečil, že futbalista sa v ten večer necítil dobre, a preto si na chvíľu odskočil na toaletu. Bývalý hráč Barcelony túto verziu v žiadnom prípade nepotvrdil. Keď prišiel rad na to, aby svedčil Alves, ten povedal, že sa teší dobrému zdraviu, tancuje a zabáva sa. Jediný svedok, ktorého predvolala obhajoba brazílskeho športovca, a jediná osoba, ktorá mohla potvrdiť jeho verziu, tak vyvolal v súdnej sieni ešte viac pochybností.

Po tom, čo tieto rozpory, ako aj riziko úteku zo Španielska, ktoré predpokladal súd, viedli k tomu, že Alves bol vzatý do väzby, jeho obhajoba teraz zvažuje zmenu stratégie. S cieľom posilniť svoju pozíciu uzavrela zmluvu s právnikom Cristóbalom Martellom, ktorý okrem iného obhajoval politikov ako Jordi Pujol, celebrity ako Shakira, podnikateľov ako Josep Lluís Núñez a futbalistov ako Leo Messi a Gerard Piqué. V najbližších dňoch Alvesova obhajoba predloží odvolanie, v ktorom sa pokúsi vyvrátiť rozpory a argumentovať, že neexistuje riziko úteku, aby súd mohol posúdiť, či má 39-ročný Alves zostať vo väzbe.

Policajné vyšetrovanie v každom prípade pokračuje. Jedným z kľúčových prvkov bude potvrdenie, či DNA odobratá na mieste údajného sexuálneho útoku patrí Alvesovi. Podľa oslovených zdrojov sa na stene toalety našli stopy spermií, na ktoré podľa obete futbalista ejakuloval. Polícia stále pracuje na všetkých týchto vzorkách, ako aj na vzorkách z oblečenia obete.

Katalánsky denník Sport medzitým uvádza, že náhodné zábery policajta Mossos d'Esquadra odhaľujú reakciu obete, ktorá plakala. Žena už prehovorila o údajnom sexuálnom napadnutí a útoku zo strany Alvesa. Zábery by mohli byť pre futbalistu posledným klincom do rakvy. Policajt, ktorý sa priblížil k mladej žene, mal na hrudi zavesený fotoaparát, ktorý uniformovaní policajti čoraz častejšie používajú, a nevedomky stlačil tlačidlo, ktoré spustilo nahrávanie. Po poskytnutí prvej pomoci bola žena prevezená do nemocnice Clínic. Pri lekárskej prehliadke sa zistili zranenia vyzerajúce ako odreniny (škrabance na kolene) a boli odobraté aj zvyšky semena, ktoré sa porovnajú so vzorkou DNA, ktorú Alves súhlasil poskytnúť.

Denník El Periódico zas popísal, ako vyzerá Alvesov každodenný život vo väzenskej cele Brians 2 (do ktorej bol premiestnený z Brians 1). S Brazílčanom sa bude zaobchádzať ako s každým iným väzňom a okrem toho bolo rozhodnuté, že bude zdieľať celu s ďalším Brazílčanom obvineným zo sexuálneho trestného činu. A tento Brazílčan sa zhodou okolností volá... Coutinho.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podľa zdrojov oboznámených so situáciou Alvesa vo väzení je úloha Alvesovho "spoluväzňa" veľmi dôležitá, pretože vzhľadom na rozhodujúce rozhodnutie súdu a rozsiahle, zdokumentované a podrobné vyšetrovanie zo strany Mossosu všetko nasvedčuje tomu, že Alves môže stráviť vo väzení dlhý čas. Ako súd zistil, vzhľadom na Brazílčanove ekonomické možnosti existuje nebezpečenstvo, že by mohol utiecť zo Španielska, čo je nielen veľmi možné, ale aj veľmi jednoduché. Ako píše El Periódico, Coutinho bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu pri Alvesovom prispôsobovaní sa každodennému životu vo väzení.

Tí, ktorí videli Alvesa počas prvých troch dní jeho pobytu v Brians 2, ubezpečujú El Periódico, že "vyzerá ako tvrdý chlap, psychicky veľmi odolný, vedomý si toho, že to celé môže pokračovať a že ak väzenie bude trvať večne, bude to veľmi ťažké a bude sa musieť prispôsobiť, ako najlepšie vie". 39-ročný Alves je umiestnený v bloku 13 väznice Brians 2, ktorý je určený špeciálne pre osoby obvinené zo sexuálnych trestných činov.

Známy barcelonský právnik pre denník El Periódico uviedol, že úlohou právnika Cristóbala Martella bude nájsť jednu alebo viacero medzier, aby narušil vyšetrovanie prípadu, ktorý je, pokiaľ je známe, veľmi dobre vedený, zdokumentovaný a vyargumentovaný a obsahuje dostatok dôkazov na to, aby Alvesovi sťažil odchod z väzby. Ten istý právnik tvrdí, že ak sa zástupca sudcu s takou istotou rozhodne poslať do väzenia takého vysokopostaveného obžalovaného, musí si byť veľmi istý tým, čo robí, a musí vedieť, že dôkazy sú presvedčivé.

zdroj: El Periodico, ARA, La Vanguardia, sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2023-01-26 13:39:25
No, zamotava sa to cim dalej tym viac....zo zaciatku som o jeho vine pochyboval, ale teraz za Daniho nevinu by som nedal ruku do ohna....on je taka neriadena strela a mozno to riadne prehnal.....
2023-01-26 13:46:04
"Podľa oslovených zdrojov sa na stene toalety našli stopy spermií, na ktoré podľa obete futbalista ejakuloval." Podľa tejto vety Daní ejakuloval na stopy spermií! ??? Alebo zeby na zdroje? ??