Dnes sme spoznali semifinálové dvojice Copa del Rey, ktoré si to tentoraz rozdajú o postup do finále v dvojzápase. FC Barcelona si zahrá proti Realu Madrid a Osasuna proti Athletic Club. Ukázalo sa však, že pôvodne stanovené termíny semifinále sa môžu zmeniť.

Program semifinálových zápasov sa v súčasnosti prekrýva so semifinále Majstrovstiev sveta klubov, na ktorých sa zúčastní Real Madrid. Zápas Realu v súťaži organizovanej FIFA bol naplánovaný na stredu 8. februára, rovnako ako semifinále Kráľovského pohára (8. - 9. februára). Žreb prisúdil Realu Madrid katalánsku Barcelonu a to skomplikovalo celú situáciu.

V tomto prípade sa prvý zápas nebude môcť uskutočniť 15. februára, pretože Barcelona bude hrať na Camp Nou proti Manchestru United v Európskej lige o deň neskôr. Na druhej strane, 22. februára to bude Real Madrid, kto odohrá stretnutie s Liverpoolom v Lige Majstrov. Prvé stretnutie medzi Realom a Barcelonou v semifinále Kráľovského pohára sa preto mohlo uskutočniť až 1. - 2. marca.

Problém predstavuje aj odvetný zápas. Ten by sa mal odohrať už 8. marca, ak.... Barcelona vypadne z Európskej ligy! Ak však Katalánci dokážu prejsť cez Manchester United, 8. marca je na programe prvý zápas osemfinále tejto súťaže. O týždeň neskôr, 15. marca, sa Real stretne v odvete s Liverpoolom. Aby toho nebolo málo, 20. marca odštartuje reprezentačná prestávka, takže 22. marca sa začne aj trénovať na zrazoch. Najbližší možný termín odvety preto vychádza až na 5. apríla!


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Ak Barcelona aj Real v tom čase vypadnú z európskych súťaží, k dispozícii by boli aj termíny 12. a 19. apríla. Na druhej strane termíny 26. apríla a 3. mája sú už rezervované ligové zápasy. Finále Kráľovského pohára, ktoré sa uskutoční na La Cartuja v Seville, je naplánované na sobotu 6. mája.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-01-30 16:19:20
A sme dohrali ??
2023-01-30 16:33:07
aspoň sa do odvety zotaví dembo :)