V Bratislave, 21. februára 2023 – Duely medzi Barcelonou a Realom Madrid patri dlhodobo k udalostiam, ktoré presahujú z futbalovej oblasti do tej kultúrnej. Vzbudzujú intenzívne emócie, spájajú a symbolicky rozdeľujú nielen futbalových priaznivcov a predovšetkým kráľovsky bavia. Športové stanice Sport1/Sport2 ponúkajú v marci a apríli obe semifinálové stretnutia španielskeho poháru Copa del Rey medzi odvekými rivalmi, a to v priamych prenosoch. 

Najskôr budú môcť diváci okúsiť iskrivú atmosféru pohárového derby už 2. marca. Vyraďujúci dvojzápas začína na štadióne Santiago Bérnabeu v Madride a je isté, že oba kluby pôjdu do úvodného stretnutia z pozície lídrov tabuľky španielskej ligy. V tej má momentálne navrch Barcelona a túži po zisku španielskeho treblu, ku ktorému vykročila prvým tohtoročným triumfom nad Realom Madrid vo finále januárového Superpohára.

V madridskom klube na druhú stranu dobre vedia, že pohár Copa del Rey môže pre nich v aktuálnej sezóne byť jedinou šancou na zisk trofeje v Španielsku. Všetka koncentrácia tak momentálne bude okrem osemfinále Ligy majstrov smerovaná k nasledujúcim dvom El Clásicom.

 „Napriek tomu, že je to už pár rokov, čo skončila éra duelov Messi vs. Ronaldo, El Clásico si zachovalo prvotriednu futbalovú úroveň,“ hovorí futbalový komentátor Sport1/2 Michal Micka. „Najkúzelnejšia je samozrejme intenzita, s ktorou duel vnímajú predovšetkým lokálni fanúšikovia. Od najzapálenejšieho klubistu, ktorý navštevuje každé stretnutie už 30 rokov, až po madridskú babičku, ktorá si ráno pred zápasom na nákup rýchlo kúpi miestnu športovú tlač, aby sa pozrela na predbežné zostavy. A v zápasoch to bude vidieť,“  dodáva.

Stretnutia sa odohrajú 2. marca 2023 a 5. apríla 2023, vždy o 21:00. Oba zápasy bude stanica Sport1/Sport2 vysielať v priamom prenose, vrátane eventuálneho predĺženia či penált v rozhodujúcom dueli.

Diskusia

3 komentáre
2023-03-02 16:54:55
Ďalší článok čisto pre reklamu, strašné kam táto stránka smeruje
2023-03-02 19:18:44
No 02tv sport1 ani sport2 nemám. Nemáte někdo použitelný odkaz ?