Nielen situácia s Viníciusom odrážala napätú atmosféru včerajšieho Classica. Emócie lomcovali aj Xavim, ktorý sa dostal do slovnej prestrelky s Danim Carvajalom, a nervy na uzde neudržal ani Gavi.

Pri jednej z akcií si Alejandro Balde pri výskoku zovrel ruky s obrancom Realu, po čom ten podráždený strčil do odchovanca Barcelony. Ľavý obranca bol prekvapený a spýtal sa svojho súpera "čo to robíš?". Carvajal zrejme uznal, že Balde ho provokatívne strčil, a žiadal pre svojho súpera kartu. Xavi videl napätú situáciu zblízka a reagoval emotívne. Podľa médií mal barcelonský tréner najprv povedať "ty si taký múdry", gestom ukázať súperovi, že príliš veľa hovorí, a potom dodal: "hlupák, ale ty si hlupák". Nevieme, ako reagoval Carvajal na Xaviho, ale určite došlo k výmene slov. Je tiež známe, že nezhody neprekročili rámec ihriska. Xavi a Carvajal sa po súboji objali, takže všetko obvyklé napätie zostalo na ihrisku.

Xavi za svoje správanie dostal žltú kartu, ale Munuera Montero ju Carvajalovi neukázal ani v tejto situácii, ani v akcii, keď počas protiútoku Barcelony tvrdo fauloval Alejandra Baldeho. Rozhodca nechal hosťom výhodu a k tomuto priestupku sa už potom nevrátil.

Aby bolo spravodlivosti učinené zadosť, treba dodať, že expert AS a Cadena SER Iturralde González sa domnieva, že Gavi mal dostať dve žlté karty, najprv po zákroku na Camavingu a potom faule na Edera Militãa. Prvý z týchto zákrokov vyviedol z miery aj zvyčajne pokojného Carla Ancelottiho. Ambiciózny mladík nepochybne musí do istej miery krotiť svoje emócie, pretože v budúcnosti by mohol prílišnou agresivitou oslabiť svoj tím. Urážanie Viniciusa určite nesvedčí o tom, že by dokázal udržať nervy na uzde.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: movistar as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-03-03 14:04:50
Viaceri tam mali dostat zltu, ale ten Vinicius je strasne nesympaticky. Esteze nemusim pocut jeho hlas, ked ma vkuse co povedat. Neskutocne papulnaty.
2023-03-03 14:07:17
povedzme si narovinu aj viniciu aj gavi mali mať cervene