Ikay Gündoğan je jedným z prestupových cieľov Barcelony na posilnenie stredu poľa počas tohto leta. Zmluva nemeckého hráča s Manchestrom City je platná do 30. júna a doteraz sa zdalo, že sa rozhodol odísť. Jeho agenti už niekoľko týždňov rokujú s Barcelonou, s ktorou už dosiahli predbežnú dohodu o jeho podpise na 3 sezóny. Odklad rozhodnutia La Ligy týkajúceho sa plánu udržateľnosti Barcelony a nová ponuka City za Nemca však vyvolávajú v kanceláriách klubu obavy.

Ako informoval Edu Polo z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, v posledných dňoch sa niektorí ľudia v kanceláriách na Camp Nou obávajú, že nakoniec "stratia" Gündoğana, ktorý je pre tím City, ktorý už má na konte ďalšie anglické prvenstvo a je dva kroky od zisku treble, kľúčový. Angličania, ktorí pôvodne ponúkli hráčovi len jednu sezónu navyše, teraz súhlasili s tým, že mu ponúknu dlhodobú zmluvu v súlade s očakávaniami hráča. Protinávrh City spolu s finančnou neistotou v Barcelone, ktorá stále čaká na rozhodnutie La Ligy o svojom pláne udržateľnosti, vyvolali vo vedení určité obavy a dokonca pesimizmus ohľadom možného príchodu Nemca.

Na rozdiel od Iñiga Martíneza, ktorý už pred niekoľkými mesiacmi podpísal zmluvu s Barcelonou napriek tomu, že si nebol istý, či bude zaregistrovaný, Gündoğan podpíše zmluvu s Kataláncami len vtedy, ak si bude istý, že nenastanú žiadne zmluvné problémy. A neustále odkladanie rozhodnutia La Ligy pri schvaľovaní plánu finančnej udržateľnosti v tomto prípade vôbec nepomáha.

La Liga zatiaľ nedala zelenú ani registrácii nových zmlúv Gaviho, Arauja, Marcosa Alonsa a Sergiho Roberta. Orgán, ktorému predsedá Javier Tebas, požiadal klub o dodatočné dokumenty a na odpoveď potrebuje viac dní. Hoci Barcelona verí, že od La Ligy dostane zelenú, zdržanie ovplyvňuje prebiehajúce operácie a niektoré z nich, ako napríklad transfer Gündoğana, by mohlo dokonca ohroziť.

Po odchode Jordiho Albu bude mať definitíva Messiho prípadu vplyv aj na športové plány na budúcu sezónu, keďže čísla o tom, či sa Argentínčan vráti, sa rôznia. V prospech Barcelony naopak hovorí fakt, že Nemec sa teraz bude sústrediť skôr na finále Ligy Majstrov ako na svoju budúcnosť. Barcelona tak bude môcť získať čas a nádej, že Gündoğan nakoniec prestúpi na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2023-05-25 13:25:32
Tebas patrí za mreže a nie do LaLigy.
2023-05-25 13:28:23
V prvom rade sa treba pozrieť do zrkadla ....posledných 10 rokov neskutočne zle prestupové obdobia + prestrelene platy ( co pokračuje aj teraz ) ....ak by toto nebolo tak sa nemusíme pozerať na žiadnu LA ligu .... Treba hľadať príčinu ktorá je bohužiaľ u nás doma