Barcelona nestráca nádej na získanie Ilkaya Gündoğana z Manchestru City. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo po "ofenzíve" City Barcelona podnikla "protiútok" a stretla sa s agentom nemeckého záložníka, aby ho uistila, že s registráciou nebudú žiadne problémy.

Ako informoval Gabriel Sans z Mundo Deportivo, Barça a Ilkay Gündoğan sa v posledných dňoch skontaktovali. Strýko a zároveň agent stredopoliara Manchestru City Gündoğan a Blaugranas si prostredníctvom sprostredkovateľa opäť vymenili názory na dĺžku a cenu jeho zmluvy v prípade, že sa pripojí ku klubu z Camp Nou.

Nemcovi, ktorý je jedným z prioritných cieľov športového riaditeľstva, sa 30. júna končí zmluva s The Citizens, pričom Barcelona trvá na ponuke zmluvy na 3 sezóny, aby hráča zlákala. Barça bola v posledných týždňoch nepokojná, keďže v rokovaniach nenastal pokrok a prebehli v čase, keď The Citizens prežívali kľúčové obdobie - zisk titulu v Premier League a postup do finále Ligy Majstrov. Angličania pritom záložníkovi nakoniec ponúkli predĺženie kontraktu o dva roky, keď predtým odmietol ponuku len na jednu sezónu.

Pozitívny vývoj ekonomickej situácie Barcelony, ako napríklad odchod Albu a Busquetsa, ktorý zmierňuje bremeno finančného fair play, však umožnil urobiť niekoľko ďalších krokov a zabezpečiť, aby nevznikli žiadne zmluvné alebo registračné problémy. Schválenie plánu udržateľnosti zo strany La Ligy je zasa blízko.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2023-05-27 13:11:03
Rád bych viděl Gündoğana Cancela Roqueho Messiho příští sezónu ale i gaviho baldeho a aroucha s novými smlouvami