V posledných dňoch sa objavujú protichodné informácie o budúcnosti Ilkaya Gündoğana. Katalánsky denník Sport informuje o dohode s Barcelonou, zatiaľ čo novinári z The Sun tvrdia, že Nemec je blízko podpisu novej zmluvy s Manchestrom City. K tejto záležitosti sa vyjadril aj stredopoliarov agent, ktorý poprel posledné správy.

"Nič nebolo dohodnuté ani so City, ani so žiadnym iným klubom," mal povedať Ihan Gündoğan, strýko Ilkaya Gündoğana a zároveň jeho agent, keď odpovedal na otázku Fabrizia Romana o dohode o novej zmluve s Manchestrom City, o ktorej v posledných dňoch a týždňoch informovali anglické médiá: "Najnovšie správy nie sú pravdivé. Ilkay sa sústredí len na finále Ligy Majstrov," povedal agent.

Pred niekoľkými hodinami aj Fabrizio Romano informoval, že ponuka novej zmluvy pre Ilkaya Gündoğana z Manchestru City je stále na stole. Nový návrh, ktorý bol predložený pred dvoma týždňami, zahŕňa zmluvu na jednu sezónu a ďalšiu s opciou. Anglický klub stále čaká na rozhodnutie 32-ročného záložníka, ktorý podľa skorších správ požadoval dlhší kontrakt.

V tomto smere možno vidieť dobrú pozíciu FC Barcelona, ktorá podľa médií ponúkla Ilkayovi Gündoğanovi až trojročný kontrakt. Pred niekoľkými dňami denník Sport informoval, že príchod Nemca do Barçy je už o krok ďalej po tom, ako bol hráč ubezpečený, že bude v tíme bez problémov zaregistrovaný.

 Za zmienku stojí aj to, že Fabrizio Romano medzitým informuje o priebehu rokovaní Manchestru City s Chelsea o prestupe Matea Kovačiča, ktorý by možno mal po prípadnom odchode Gündoğana "nastúpiť na jeho miesto".

"Ak mám byť úprimný, nepotrebujem také dni, aby som sa cítil docenený. Viem, že to tak je, preto som tu už 7 rokov. Budúcnosť? Ešte som sa nerozhodol. Uvidíme, čo sa stane," povedal Gündoğan po víťazstve nad Manchestrom United v sobotňajšom finále FA Cupu.

zdroj: fabrizio romano the sun sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-06-05 11:24:26
Momentálne má miesto v základe v najlepšom tíme na svete .....ma vôbec dôvod odchádzať ?
2023-06-06 07:11:09
Vo finále FA dal 2 góly a hneď je z neho hviezda galaxie. Tak sa tu písalo aj o Coutinhovi či Grizmanovi. Je to starý hráč, v MC rotuje. Nie je ani rýchly ani driblér ani ostrostrelec ani obranár, také zo všetkého trošku. Bude to prepadák.