La Liga dala Barcelone zelenú v súvislosti s jej plánom udržateľnosti pre letné prestupové obdobie, pričom oficiálne potvrdenie sa očakáva v priebehu nasledujúcich 24 hodín.

Katalánci môžu konečne začať pokročilé rokovania a predstaviť ponuky vyhliadnutým posilám, medzi ktorými sú Ilkay Gündoğan, Iñigo Martínez, defenzívny záložník, ľavé krídlo a predovšetkým Lionel Messi. Barça však bude musieť do bodky dodržať svoj plán, aby sa uistila, že nenastanú žiadne komplikácie s registráciami. To znamená zarobiť peniaze prostredníctvom predaja hráčov. Našťastie sa zdá, že Barcelona už pracuje na vyriešení tejto požiadavky.

Podľa Gerarda Romera Barcelona teraz pracuje na predaji troch hráčov. Dvaja z nich sú považovaní za "dôležité predaje". Tvrdí tiež, že tieto tri predaje by umožnili príchod Gündoğana a Messiho. Prezident Barcelony Joan Laporta sa už dnes stretol s Messiho otcom. Jorge Messi potvrdil, že návrat do klubu je "určite jednou z možností".

V Barcelone je niekoľko hráčov, ktorí by mohli byť na odchode už budúci týždeň. Clement Lenglet končí svoje hosťovanie v Tottenhame Hotspur, ale londýnsky celok má záujem udržať si hráča aj na budúcu sezónu za rozumnú cenu. Medzitým Sergiño Dest takmer určite nebude v klube pokračovať. Union Berlín je s hráčom v kontakte a dúfa, že ho získa na hosťovanie, keďže si zabezpečil účasť v Lige Majstrov na budúcu sezónu.

Ani jeden z nich však nedokáže vygenerovať dostatok zdrojov, ktoré Katalánci potrebujú. Spomínaný dôležitý predaj by sa mohol týkať Ansu Fatiho a/alebo Ferrana Torresa. Médiá tvrdia, že by bol zázrak, keby títo Španieli pokračovali v Barcelone aj v budúcej sezóne, a že by sa mali začať pripravovať na odchod. Zatiaľ čo športový štáb zrejme chce, aby Fati zostal, Torresa vo svojich plánoch na budúcu sezónu nemá.

V prípade predaja by Fati mohol Barcelone zarobiť takmer 40 až 50 miliónov eur, zatiaľ čo Torresova hodnota je menej ako 35 miliónov eur. Franck Kessíe je tiež na zozname hráčov na predaj, najmä keď Barça tlačí na podpis Gündoğana. Nemcovi ponúka zmluvu na 3 roky a garantuje mu miesto v základnej zostave. Inter Miláno monitoruje Kessiého situáciu a ak sa hráč rozhodne opustiť Camp Nou, je možné, že niečo sa vyrokuje.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-06-05 18:15:15
A uz je to len jedna z moznosti.... 😄😶 Co clanok, to ina informarcia.
2023-06-05 18:53:40
ešte je otázka, či Ansu bude ochotný odísť aj keď sa nájde klub, ktorý by ho kúpil.
Kesie a Inter, je tiež veľmi otázne, lebo Inter vraj nemá peniaze a chce výmenu za Brozoviča (čo by bola ale dobrá výmena). No a či Ferrana niekto kúpi, je otázne.