Ako informuje Fernando Polo z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, po nevydarenom návrate Lea Messiho Barça urýchľuje operáciu na príchod Ilkaya Gündoğana. Klub chce uzavrieť a oznámiť získanie Nemca hneď po sobotňajšom finále Ligy Majstrov medzi Manchestrom City a Interom Miláno. Barcelona sa už ústne dohodla s 32-ročným záložníkom na príchode na 3 sezóny.

Ilkay Gündoğan bol jednou z priorít FC Barcelona v letnom prestupovom období ešte pred tým, ako sa nevyšiel návrat Lea Messiho. Ale teraz, keď sa ukázalo, že podpis argentínskej hviezdy je nemožný, sa záložník Manchestru City stal oveľa prioritnejším hráčom. Tvrdí to Fernando Polo z Mundo Deportivo. Vzhľadom na Nemcovu kvalitu, skúsenosti a skutočnosť, že je voľným hráčom, je pre Xaviho Hernándeza jasným cieľom. Preto si podľa Mundo Deportivo športové riaditeľstvo FC Barcelona stanovilo výzvu: podpísať Gündoğana čo najskôr. A to sa deje práve teraz.

Barça sa už ústne dohodla na príchode Nemca na nasledujúce 3 sezóny. Teraz chce klub túto operáciu urýchliť. A to znamená uzavrieť dohodu v najbližších dňoch alebo, ak to bude možné, dokonca v najbližších hodinách. Barça je v otázke nemeckého záložníka, ktorý sa vplyvným ľuďom v klube vyjadril, že je pripravený stať sa novým hráčom FC Barcelona, pokojná. Manchester City však zároveň tlačí na to, aby predĺžil zmluvu, a to najmä kvôli jeho fantastickým výkonom v záverečnej fáze tejto sezóny, keď sa rozhodujúcou mierou podieľal na víťazstvách tímu Pepa Guardiolu v Premier League a FA Cupe, pričom netreba zabúdať ani na jeho rozhodujúcu úlohu v Lige Majstrov.

Veľmi dôležité je aj to, že po nevydarenom návrate Lea Messiho je teraz mzdový priestor na to, aby klub čelil operácii, akou je príchod Gündoğana. Barça to chce uzavrieť, čím neutralizuje všetky pokusy Manchestru City a ponúk, ktoré Nemec dostal ako voľný hráč, či už od anglických a nemeckých klubov, alebo dokonca od PSG a saudskej ligy.

Zároveň sa City pravdepodobne už pripravujú na Nemcov odchod. Citizens rozhodili siete po záložníkovi Chelsea Mateovi Kovačičovi, ktorému sa budúci rok končí zmluva s The Blues. Fabrizio Romano včera uviedol, že City sa už s Chorvátom dohodli, a dodal, že Chelsea ho chce predať teraz, skôr ako v roku 2024 odíde zadarmo ako voľný hráč.

Fernando Polo dodáva, že cieľom FC Barcelona je nielen sfinalizovať dohodu o Ilkayovi Gündoğanovi, ale aj oficiálne oznámiť jeho príchod po finále Ligy Majstrov medzi Manchestrom City a Interom Miláno na Atatürkovom olympijskom štadióne v Istanbule (sobota, 21:00). Pre Gündoğana to bude koniec sezóny na klubovej úrovni s možnosťou získať prvé treble niektorého anglického klubu od roku 1999, keď sa to podarilo Manchestru United.

Nemecký stredopoliar tureckého pôvodu sa na budúci týždeň pripojí k nemeckej reprezentácii. Tam sa okrem iných stretne aj s Marcom-Andrem ter Stegenom. Gündoğan nebude hrať v pondelok 12. júna proti Ukrajine v Brémach v prvom z troch priateľských zápasov pred začiatkom letných prázdnin, ale bude k dispozícii na výjazd tímu Hansiho Flicka vo Varšave v piatok 13. júna, ako aj na zápas proti Kolumbii v utorok 20. júna v jeho rodnom meste Gelsenkirchen. Môže sa teda stať, že 32-ročný hráč bude reprezentovať svoju krajinu už ako hráč FC Barcelona!

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-06-09 08:35:15
Tak snad. Těším se na něho. Navíc snad bude Pedrimu příští sezónu lépe "fungovat" zdraví, když nebude muset hrát zápas, co zápas.
kukolik Premium
2023-06-09 08:38:47
A čo je vlastne Pedrimu?