Dnes ráno katalánsky denník Mundo Deportivo informoval, že FC Barcelona je blízko k podpisu zmluvy s Ilkayom Gündoğanom. Podľa denníka chce Barça oznámiť príchod Nemca hneď po zajtrajšom finále Ligy Majstrov. Hoci iné médiá tvrdia, že 32-ročný hráč sa ešte nerozhodol, tentoraz katalánsky denník Sport odhaľuje zákulisie toho, "ako Xavi presvedčil Ilkaya Gündoğana, aby sa pripojil k Barcelone".

Podľa Ferrana Correasa a Davida Bernabéua z denníka Sport sa Barça pred niekoľkými týždňami ústne dohodla s Ilkayom Gündoğanom na podpise zmluvy na nasledujúce tri sezóny. Klub dúfa, že podpis 32-ročného záložníka bude môcť oznámiť budúci týždeň po finále Ligy Majstrov, v ktorom Gündoğan možno naposledy nastúpi za Manchester City.

Gündoğanovi, ktorý by do Barcelony prišiel na základe voľného prestupu, jeho súčasný klub v posledných týždňoch ponúkol predĺženie zmluvy, pričom je ochotný ponúknuť mu zmluvu na jednu sezónu a ďalšiu s opciou. Stredopoliara lákala aj Borussia Dortmund, jeho bývalý tím, ktorý predal Jude Bellinghama do Realu Madrid, ale podľa denníka Sport je rozhodnutý pripojiť sa k Blaugranas.

Sport zdôrazňuje, že Xavi Hernández bol veľmi odhodlaný získať Gündoğana, rovnako ako pri ostatných doterajších prestupoch. Podľa novinárov absolvoval tréner s Gündoğanom minimálne tri rozhovory. "Hral si vo veľkých tímoch ako Borussia Dortmund a Manchester City, kde ťa trénoval Pep Guardiola, ale keď prídeš do Barçy, uvidíš, že sa to nedá porovnať s tým, čo si už zažil. Barça je iná, je najväčšia," mal povedať Nemcovi Xavi a pripomenúť mu aj Lewandowskeho pozitívne slová po príchode do katalánskej metropoly.

Xavi vraj tiež dal Nemcovi jasne najavo, že bude nespochybniteľným členom tímu, keďže verí, že môže obsadiť ktorúkoľvek zo štyroch pozícií v strede poľa. Gündoğan môže hrať v dolnej časti ihriska a pomáhať pri výstavbe hry, ako aj na pozíciách viac vpredu, kde zabezpečuje kontrolu, ktorá v niektorých zápasoch tejto sezóny občas chýbala, a vstupovať do pokutového územia. Tréner Barçy tiež verí, že Gündoğan môže zohrať úlohu interior v zápasoch, v ktorých bude potrebná trojčlenná záloha.

Xavi preto zohral dôležitú úlohu pri príchode Gündoğana na Camp Nou. Podľa informácií denníka Sport je k podpisu Nemca už len krôčik a budúci týždeň by sa mohol stať realitou.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-06-09 17:57:35
Xaviho má dobré přesvědčovaci metody.
2023-06-09 18:36:07
Najprv treba spraviť ešte ten krôčik. Mnoho krát sa to za 2 hodiny zmenilo a Gundo pôjde inde alebo ostane v City