Giorgio Marchetti, riaditeľ Súťažného výboru UEFA vyhlásil stav trávnika za nevyhovujúci a vyhovel tak sťažnosti FC Barcelona, ktorú klub do centrály UEFA zaslal po prvom stretnutí štvrťfinále Ligy Majstrov proti AC Miláno na San Sire. O problémovom trávniku informoval už tréner Arsenalu Londýn, Arséne Wenger, ktorého zverenci na San Sire prehrali 4-0. Výsledkom je kontumácia zápasu v prospech katalánskeho klubu – AC Miláno však čelí hrozbe vyradenia z Ligy Majstrov!

Marchetti zároveň informoval, že o tomto probléme sa vedelo už dlhší čas, no vzhľadom na klimatické podmienky, ktoré panujú v miestach umiestnenia štadióna a snahu AC Milána a Interu udržať trávnik v najlepšej možnej kondícii sa tento faktor neriešil. "Trávnik v Miláne vykazoval problémy stále vzhľadom na klímu, ktorá tam okolo štadióna panuje, no s tým oba kluby nedokážu nič urobiť," povedal pre rádio Calcio marcato a pokračoval "Inter aj Miláno sa snažia tento trávnik meniť viackrát do roka, no množstvo zápasov je hraných v podmienkach ďaleko pod ideálom. Ale je rozdiel medzi ideálnym a akceptovateľným," vyhlásil, čím potvrdil, že stav trávnika počas zápase Milána s Arsenalom Londýn a FC Barcelonou nebol vyhovujúci.

Exekutívna UEFA sa tak po množiacich sa sťažnostiach zo strany klubov rozhodla urobiť dôkladný prieskum trávnika na štadióne Giuseppeho Meazzu a výsledok je zaujímavý. AC Miláno čelí obvineniam, že stav trávnika na San Sire na svoje zápasy proti Arsenalu Londýn aj FC Barcelona zámerne prispôsobilo proti technickej hre oboch tímov za účelom výhodnejšej pozície svojho mužstva. Celú diskusiu okolo tohto problému rozprúdil už Arséne Wenger, ktorý na svojom blogu na Eurosporte napísal: "Miláno vie ako na San Sire vyhrať. Proti Barcelone verím, že pripravia stav trávnika podľa potreby, pretože proti nám bol otrasný." Jeho slova potvrdili aj samotní hráči Arsenalu. Kým v Miláne kvôli trávniku prehrali 4-0, doma na Emirates v ideálnych podmienkach triumfovali 3-0 a len tesne im uniklo predĺženie.

Takisto Guardiola ako aj samotní hráči po zápase s Milánom sa okamžite sťažovali na stav trávnika, pričom Xavi ihrisko označil za patatal - čiže zemiakové pole. To už donútilo UEFA sa na tento problém pozrieť podrobnejšie a prišlo sa na pochybenia, ktoré zásadne a úmyselne poškodili Barcelonu v prvom zápase štvrťfinále Ligy Majstrov. Zápas po dnešnom rokovaní Súťažného výboru UEFA s okamžitou platnosťou kontumovali v prospech hostí obligátnym výsledkom 3-0 a teraz sa čaká na najnovšie informácie, ktoré majú potvrdiť úplné vylúčenie AC Miláno zo súťaže! Očakáva sa, že Arsenal Londýn si takisto uplatní svoje práva, nakoľko v prvom zápase osemfinále Ligy Majstrov boli na San Sire podmienky podobné tým, ktoré mala Barcelona.

Takisto sa očakáva, aký bude postup v prípade vylúčenia Milána zo súťaže, nakoľko nie je zodpovedaná otázka, čo sa stane s Arsenalom Londýn, ktorý bol podľa posledných informácií takisto na San Sire úmyselne vystavený neakceptovateľným podmienkam.

1. Apríl :)

zdroj: radiocalciomercato.it goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.