Denník El País dnes informoval o tom, že agresívnu hru Realu Madrid v úvodnom stretnutí semifinále Copa del Rey proti Barcelone naordinoval sám Mourinho. Ten hráčom vyslovene prikázal, aby poľovali na Lea Messiho a Daniho Alvésa a akýmkoľvek spôsobom ich vyradili z hry. Táto taktika nie je v podaní Madridu ničím novým, každý culé si isto pamätá, akým spôsobom porazil Mourinho Barcelonu vo finále Copa del Rey v roku 2011.

Podľa správ z El País nie všetci Mourinhovi hráči s touto taktikou súhlasili. Na špinavých praktikách sa odmietli podieľať Carvalho, Khedira i Varane, rovnako ako ofenzívne ladení hráči na čele s Ronaldom. Trojica hráčov však splnila príkaz svojho trénera do bodky: Arbeloa, Alonso a Essien.

Hlavným Mourinhovým favoritom bol v tomto prípade Arbeloa. Médiá viackrát spochybňovali jeho kvality, nie je príliš obľúbený ani u domácich fanúšikov a v tíme ho drží len Mourinhova náklonnosť. Alonso patril spočiatku k hráčom, ktorým Mourinhov spôsob vedenia tímu príliš nevoňal, a preto bola jeho účasť na celej veci prekvapujúca.

Podľa uvedeného zdroju, Mourinho už v roku 2011 začal kampaň s cieľom zničiť vzťahy medzi španielskymi reprezentatmi v tímoch oboch rivalov. Svojim hráčom nahováral, že oni sú tými dôležitejšími v radoch La Furia Roja a svojim správaním na ihrisku a mimo neho to musia hráčom Barcelony ukázať, aj keď za cenu straty priateľstva. O zlých vzťahoch v reprezentácii sa od príchodu Mourinha na lavičku Realu hovorí prakticky neustále. Niektorým hráčom Realu sa našťastie podarilo včas otvoriť. Iker Casillas, Sergio Ramos a Raúl Albiolsi uchovali svoje priateľstvá s hráčmi Barcelony aj napriek tomu, že odvtedy patria na Mourinhovu "čiernu listinu".

zdroj: mundodeportivo.com, El País, forcabarca.sk



Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.