UEFA pokračuje vo svojom programe na boj proti rasizmu na Európskych štadiónoch a v tejto kampani sa tiež angažuje Barcelona. Pred stretnutím proti Kodani sa už dnes na Nou Campe v skupinovej fáze Ligy Majstrov uskutoční niekoľko sprievodných akcií na podporu tejto myšlienky.

Členovia Únie berú rasizmus veľmi vážne a preto sa bude UEFA týmito otázkami zaoberať pred všetkými šestnástimi stretnutiami tohto kola Ligy Majstrov. Pred zápasmi Európskeho pohára sa na všetkých štadiónoch prečíta osobitá správa, ktorá bola vypracovaná spoločne s FARE (Futbal proti rasizmu v Európe) a jedná sa len o širší projekt s názvom 'Akcia týždňa'.

Camp Nou proti rasizmu

V tomto duchu sa bude niesť niekoľko minút pred zápasom aj Nou Camp už dnes večer. Hlásateľ na štadióne Manel Vích prečíta spomínanú správu o rasizme na futbalových štadiónoch. Ďalším prvkom tejto kampane budú tričká s heslom proti rasizmu, ktoré predstavia oba tímy, ktoré proti sebe večer nastúpia.

Kampaň 'Blaugrana'


FC Barcelona sa v kampani proti rasizmu zúčastňuje aj bez UEFA. Spolu s UNESCO, Blaugrana Founfation prišla do Európskeho parlamentu s vlastným projektom "Hlas mládeže proti rasizmu", ktorý zaväzuje členské kluby, aby do kontraktov s ich hráčmi zakotvili klauzulu, ktoré odsudzujú prejavy rasizmu. Nadácia spolu s UNESCOM bude takéto projekty realizovať aj naďalej.



zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.