Bývalá hviezda FC Chelsea a Ajaxu Amsterdam Jesper Grønkjær je pripravený dnes naplno zabrať a uhrať čo najlepší výsledok pre svoj tím FC Kodaň. Skúsený bojovník Grønkjær presne vie, čo ich dnes na Nou Campe bude čakať.

„Máme pre nimi veľký rešpekt, ale my máme svoj cieľ,“citovala hráča oficiálna stránka UEFA.

Dánsky celok FC Kodaň (FC København) bude nastupovať ako líder skupiny D a tejto priečky sa určite nebude chcieť vzdať bez boja. Účinkovať by dnes večer s istotou mal aj skúsený Grønkjær, ktorý Nou Camp nazval ako „chrám pre hráčov“.

„Keď chválite Barcelonu tak je to preto, lebo je to pravda. Barcelona to tiež vie, že to zodpovedá pravde. Presne vidia a vedeli to, akí sú dobrí už od čias Johana Cruyffa, a uplatňujú totálny futbal.“

33-ročný rýchlonohý Grønkjær si je plne vedomý toho, že jeho tím bude aj napriek vedúcej pozícii v tabuľke dnes vedený ako outsider duelu, no napriek tomu upozorňuje domáci celok. Kodaň sa bude snažiť nadviazať na výhru proti Rubinu Kazaň a Panathinaikosu Atény.

„Máme pred nimi veľký rešpekt, ale my máme svoj cieľ: chceme dokázať, že sme kvalitný tím a to aj napriek tomu, že keď budú mať (hráči FC Barcelona) dobrý deň tak môžeme dostať debakel,“ povedal bývalý hráč AFC Ajaxu Amsterdam, Chelsea FC, Club Atlético de Madrid a VfB Stuttgartu.

„Chceme sa kvalifikovať a účinkovať v Lige Majstrov aj po zime takže sa budeme snažiť niečo zo zápasu vyťažiť.“

Tím Josepa Guardiolu sa podľa najlepšieho hráča planéty Lionela Messiho určite dobre pripraví a o podceňovaní nemôže byť ani reč.

„Tento zápas bude nesmierne nebezpečný, lebo našim súperom bude líder skupiny, ktorý ešte neprehral. Musíme sa mať na pozore a vedieť presne kto proti nám nastúpi,“ dodal Leo.

„V Lige Majstrov nie sú prekvapenia. Tímy, ktoré v nej účinkujú si zaslúžia svoje miesta v súťaži, lebo si to vybojovali,“ ukončil Messi.

Pozn.red.:Totálny futbal je futbalová filozofia, ktorá sa prvýkrát aplikovala v Ajaxe Amsterdam. Podľa nej sa tak do útočenia ako aj do bránenia zapája celý tím, okrem brankára samozrejme.

Zdroj: UEFA.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.