Úzky káder Katalánskeho mužstva nenecháva španielske médiá napokoji a tie starostlivo rozmýšľajú, kto by mohol Kataláncov v januári posilniť. Veľmi je však pravdepodobné, že posila príde aj z druhého tímu a najväčšie šance dostať sa do A-mužstva pod krídla Pepa Guardiola má Andreu Fontàs a Thiago Alcántara.

Tréner Barcelony má momentálne na výber len z troch stredných obrancov: Puyol, Piqué a Milito. Posila v podobe 20-ročného Fontàsa je teda vítaná. Táto sezóna je jeho treťou v poradí vo farbách Barcy B. Na svoju šancu však čaká aj Marc Bartra, ktorý odohral stretnutie proti Ceute a Sergi Goméz (vybehol na trávnik v Španielskom Superpohári proti Sevilli). Taktiež nesmieme zabudnúť na Marka Muniesu, ktorí v oficiálnom zápase v drese Barcy debutoval v sezóne 2008/2009 a v rímskom finále Ligy Majstrov sedel na lavičke.

Zimným 'transférom' môže byť aj Thiago, ktorého zmluva končí platnosť v júni 2011, môže však byť predĺžená do roku 2013 a to v prípade ak sa tento mladý stredopoliar stane členom prvého mužstva Barcelony do 31. januára 2013. V opačnom prípade Manziho syn bude mať možnosť slobodne rokovať s ostatnými záujemcami o jeho služby. Nezostáva veľa času, preto je potrebné, aby Guardiola dal Thiagovi túto šancu.



zdroj: elmundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.