Ekvádorský klub podnikol potrebné právne kroky na to, aby si svoju značku v domovskej krajine uchránil pred katalánskym veľkoklubom. Barcelona Sporting Club preto spustila oficiálnu petíciu pre registráciu značky v juhoamerickej krajine.

14-násobný majster Ekvádora to stredu potvrdil na svojej oficiálnej webovej stránke. Podnikne potrebné kroky preto, aby si svoju značku pred FC Barcelona mohol v Ekvádore chrániť.

"Čo sa týka značky 'Barcelona' v Ekvádore, jediným a legitímnym vlastníkom na Ekvádorskej pôde je Barcelona Sporting Club a to je špecifikované aj v registri Ekvádorského inštitútu duševného vlastníctva (IEPI)," uvádza sa v stanovisku.

"Je všeobecne známe, že meno 'Barcelona' v Ekvádore identifikuje Barcelona Sporting Club. Preto sme požiadali o zaregistrovanie značky 'Barcelona' v Ekvádore."

Klub ďalej uvádza, že Barcelone FC je potrebné tieto práve kroky oznámiť a takisto je potrebné ukázať, že v krajine budú môcť fungovať dve značky vzájomne a legálne. Ekvádorská Barcelona však trvá na tom, že si svoje hodnoty a značku bude v krajine prirodzene chrániť.

Klub pritom vznikol ešte v roku 1925, keď ho založilo niekoľko priateľov zo španielskej komunity práve na počesť španielskej Barcelony. Navyše si prebrali klubového logo katalánskeho klubu, ktoré je v súčasnosti podobné tomu barcelonskému.

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.