Brazílčan priznal, že Barcelona v súčasnosti nehrá svoj najkrajší futbal, no v jeho očiach pridalo mužstvo túto sezónu do svojej hry inú dimenziu. Na tlačovke pred zápasom s AC Milánom, Alves vyhlásil, že mužstvo je vzadu spoľahlivejšie.

Pravý bek Barcy na tlačovke povedal, že všetky tieto zmeny do mužstva priniesol nový tréner na lavičke Blaugrana, Gerardo Martino. Hráči ich však vnímajú pozitívne. Vidíme síce menej Tiki-Taka, na druhej strane aj menej inkasovaných gólov a viac priamočiarejšej hry.

"Štatisticky, odvádzame fantastickú prácu, ale v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi nehráme náš najlepší futbal," podčiarkol na úvod Alves. "Ale sme na správnej ceste. Ak nebudeme dostávať góly, naše šance na výhru budú vyššie. Navyše, nepotrebujeme 18 či 20 prihrávok, aby sme sa dostali k súperovej šestnástke."

"V živote sa podobne ako vo futbale musíte vždy snažiť zlepšiť. Predtým sme mali len jeden štýl, ale teraz sme našej hre dodali alternatívy. Naša filozofia sa však vo všeobecnosti nezmenila. Základy máme stále tie isté," pokračoval.

Alves sa následne presunul k AC Milánu, s ktorým hrá Barca zajtra o celkové víťazstvo v skupine H. Ide pritom o starých známych, keďže sa tieto dva celky v poslednej dobe stretávajú pomerne často: "Sme skoro ako rodina," žartoval Alves. "Stretli sme sa už mnohokrát. Z historického hľadiska sú nesmierne dobrý tím."

Na záver Brazílčan komentoval vyjadrenia prezidenta FIFA, Josepa Blattera, ktorý verejne priznal, že jeho obľúbencom je Messi, nie Ronaldo: "Blatter nerozhoduje o tom, kto vyhrá Zlatú loptu. Ale každý môže mať svoj vlastný názor."

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.