V sobotu večer, naskočia hráči Barcelony opäť do ligového zápasu. Na Camp Nou zavíta piaty tím súťaže, Villarreal.

Ten prežíva zatiaľ vydarenú sezónu. Tím sa po šokujúcom zostupe v roku 2012 a sezóne strávenej v druhej lige, dokázal vrátiť medzi španielsku elitu. Na začiatku sezóny bol celok, ktorý vedie Marcelino Garcia Toral, pasovaný za čierneho koňa tohto ročníka La Ligy a túto úlohu sa mu darí spĺňať do bodky. Až do minulého kola sa Villarreal držal na skvelom štvrtom mieste, odkiaľ bol vytlačený Bilbaom, po remíze s Malagou (1:1). Žltú ponorku v útoku ťahá bývalý hráč Barcelony Giovani Dos Santos a Nigérijčan Ikechukvu Uche, pričom každý z nich strelil zatiaľ po šesť gólov. Úspechy dosahuje Villarreal v tejto sezóne aj vďaka kvalitnej obrane, ktorá je tretia najlepšia v lige, aj preto Tata Martino varoval pred silou súpera, ktorý má podľa neho jeden z najvyrovnanejších kádrov celej ligy a súperovi dokáže narobiť problém doma aj vonku. Trénerovi Toralovi, bude proti Barcelone chýbať dvojica opôr, Bruno Soriano a Cani. Prvý menový sa v poslednom zápase vykartoval, Cani zas utrpel zranenie v pohárovom dueli proti Elche (2:2).

Blaugranas si po poslednom zápase s Bilbaom, nemôžu dovoliť ďalšie zaváhanie. Na čele tabuľky Primera División, je Barcelona len o skóre pred druhým Atleticom, a hneď za touto dvojicou striehne Real Madrid, ktorý by určite rád zimoval na lepšom ako treťom mieste. Do tohto stretnutia vstupuje Barca po dvoch dobre odohraných zápasoch, keď najskôr minulý víkend vyhrala v CdR nad Cartagenou 4:1 a v utorok si zabezpečila prvú priečku v základnej skupine Ligy Majstrov, po drvivej porážke Celticu 6:1. Zažehnaná by tak mala byť kríza, ktorú Barcelone pripisovali média po dvoch prehraných zápasoch. Navyše Camp Nou je zatiaľ v tomto ročníku La Ligy nedobytnou pevnosťou, keď tu Barca vyhrala všetkých sedem zápasov, so skóre 25:5. Do zostavy sa po zraneniach vrátili Alba a Tello, pre tento zápas bude k dispozícií aj Cesc, ktorý proti Celticu pauzoval pre žlté karty, v tomto smere ho ale proti ponorke nahradí Adriano. Okrem neho, budú Martinovi chýbať stále zranení Messi, Valdés, Dos Santos, Alves a Afellay. Tata na tlačovke avizoval, že dôjde k určitým zmenám, je preto ťažko odhadovať, v akej zostave vybehnú hráči na ihrisko. Výkop je naplánovaný na 20:00.

Fakty FC Barcelona vs. Villarreal CF

Súťaž: La Liga, 16. kolo

Dátum a čas: 14.12.2013, 20:00

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou (99 786)

Rozhodca: Ignacio Iglesias Villanueva

TV: Sport 2

Posledné vzájomné zápasy

28.01.2012 Villarreal CF 0:0 FC Barcelona
29.08.2011 FC Barcelona 5:0 Villarreal CF
02.04.2011 Villarreal CF 0:1 FC Barcelona
13.11.2010 FC Barcelona 3:1 Villarreal CF
01.05.2010 Villarreal CF 1:4 FC Barcelona

Predpokladané zostavy

FC Barcelona (4:3:3) : Pinto – Montoya, Piqué, Bartra, Alba – Busquets, Cesc, Iniesta – Alexis, Neymar, Pedro

Villarreal CF (4:4:2) : Asenjo – Mario, Mussachio, Paulista, Costa – Aquina, Trigeuros, Pina, Pérez – Dos Santos, Uche

Villarreal naposledy vyhral nad Barcelonou v roku 2008 (2:1). V posledných troch zápasoch proti tomuto súperovi, si Barca dokázala vždy udržať čisté konto.

Barcelona má zatiaľ v lige na Camp Nou 100% bilanciu 7-0-0.

Villarreal dokázal bodovať v posledných piatich zápasoch. Navyše žltá ponorka dokázala, že proti silným tímom jej to ide, keď na jeseň obrala o body oba madridské celky.

Špeciálnu príchuť bude mať stretnutie pre Giovaniho dos Santosa, ktorý je odchovancom La Masie a v Barcelone pôsobí aj jeho mladší brat Jonathan. Ich vzájomného súboja sa ale nedočkáme, keďže Jonathan je zranený.

zdroje: fcbarcelona.com, wikipedia.org, whoscored.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.