Barca si na domácom štadióne poradila s Almériou pomerne jednoznačne 4-1, rozhodujúce góly si však domáci nechávali na záver. V prvom polčase sa presadili Alexis a Messi. Za hostí znižoval Trujillo. V druhej časti zvyšoval Puyol a skóre uzatváral Xavi.

1.polčas

Barca vstúpila do zápasu dobre a už po piatich minútach mohla vyhrávať, keď sa po výbornom Xaviho pase ocitol v čistej šanci Alves. Jeho pokus však dokázal výborným zákrokom zneškodniť bránkár Esteban.

V 9.minúte sa domácim podarilo skórovať. Z vápna výborne pálil Fábregas, ktorého strelu Esteban vyrazil iba na Alexisa, ktorý už nemal problém loptu dokopnúť do odkrytej bránky.

Katalánci na svojom štadióne úplne dominovali a svojho súpera k ničomu nepúšťali. Hra sa až na výnimočné výpady hostí odohrávala iba na polovici súpera. Ten mal plné ruky a nohy práce udržať Barcu ďalej od svojej bránky.

V 24.minúte sa skóre menilo opäť. Po faule na Messiho mali domáci výhodu priameho kopu, ktorého sa chopil sám faulovaný. Messi si postavil loptu asi tridsať metrov od Estebanovej bránky a krásnym oblúčikom do ľavého horného kúta poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.

Hostia však veľmi rýchlo odpovedali. Po rohovom kope Valdés zle reagoval a Trijillo tak mal už ľahké poslať loptu do odkrytej bránky.

2.polčas

Na začiatku druhého polčase mal po presnom pase od Xaviho veľmi dobrú šancu Neymar. Jeho strela ľavačkou však smerovala presne na Estebana.

Barca mala aj naďalej loptu pod kontrolou, diktovala tempo zápasu a vedela byť nebezpečná v ofenzíve. Hráči však zlyhávali v koncovke, ktorá bola buď nepresná alebo málo razantná.

V 66.minúte zahodili domáci ďalšiu veľkú šancu. Po peknom prieniku stredom poľa vysunul Messi Neymara. Ten však vo veľmi dobrej pozícii nezmyselne prihrával a pokazil tak celú akciu.

V 72.minúte Barca prvýkrát striedala. Alexisa nahradil Pedro.

Katalánci svojho súpera zvierali vo vnútri jeho vlastného pokutového územia. Drvivý tlak na bránku Estebana však dlho neprinášal ovocie.

V 79.minúte poslali domáci opäť čerstvú posilu. Fábregasa striedal Iniesta.

V 83.minúte Barca konečne prekonala streleckú smolu. Po rohovom kope najlepšie vyskočil Messi, ktorého hlavička opečiatkovala brvno Estebanovej bránky. Na odrazenú loptu najlepšie reagoval Puyol, ktorý v sklze dokázal dopraviť loptu do siete.

Tri minúte pre koncom riadneho hracieho času využili domáci aj posledné striedanie. Na miesto Neymara prišiel Tello.

O minútu neskôr pridala Barca ďalší gól. Xavi najprv vysunul Pedra po ľavej strane, ktorý mu loptu vrátil naspäť pred šestnástku a Xavi napriahol svojou pravačkou presne k tyči. Esteban bol na jeho strelu prikrátky.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés, Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Cesc, Sergio, Xavi - Alexis, Messi, Neymar

Lavička: Oier, Bartra, Alba, Song, Iniesta, Pedro, Tello

UD Almería: Esteban; Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier; Verza, Corona, Azeez, Jonathan, Aleix, Rodri

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.