Barca ostáva v hre o titul. Katalánci zvíťazili na pôde Realu Madrid a na vedúcou dvojicu strácajú iba bod. V gólovo bohatom zápase otvoril skóre Iniesta, dvakrát však odpovedal Benzema a do polčasu vyrovnával Messi. V druhom polčase kopal penaltu Ronaldo, ale po jeho góle strieľali góly už iba hostia. Z pokutových kopov pridal hneď dva Messi.

1.polčas

Začalo sa podľa očakávaní vo vysokom tempe. Obe mužstvá sa vysokým napádaním snažili získať loptu už pri rozohrávke súpera a aj preto sa hra hýbala z jednej strany na druhú. Prvú šancu zápasu mal Neymar, ktorého vysunul po pravej strane Messi. Jeho strela z uhla však nemohla ohroziť Diega Lópeza.

V 7.minúte Barca otvorila skóre. Messi tentoraz poslal loptu po ľavej strane na nabiehajúceho Iniestu, ktorý si loptu výborne prebral a ľavačkou nechytateľne zavesil.

V 12.minúte mohol Real vyrovnať. Di Maria sa veľmi šikovne dokázal presadiť cez dvojicu obrancov Barcy a následne poslal loptu na úplne voľného Benzemu. Ten však v čistej šanci pálil vysoko nad.

O tri minúty neskôr sa ocitol v obrovskej šanci Messi, potom čo mu poslal presný pas za obranu Fábregas. Leo však pálil vedľa Lópezovej bránky.

V 20.minúte domáci vyrovnali. Po centri Di Mariu z ľavej strany hlavičkoval Benzema. Valdés reagoval veľmi dobre a už sa zdalo, že loptu vyrazil. Tá však smerovala od tyčky do bránky.

V 23.minúte pridal Benzema aj druhý gól. Po centri Di Mariu chyboval Mascherano, po ktorého chybe sa k lopte dostal Benzema a z jasnej pozície prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.

Po dvoch rýchlych góloch Barca trochu stratila tempo. Katalánci boli razom menej výrazní v ofenzíve a na koňa sa dostali naopak domáci.

V 42.minúte Barca vyrovnala. Messi si narazil loptu s Neymarom a ľavačkou trafil presne k pravej tyči. López nemal šancu zasiahnuť.

2.polčas

Barca začala druhý polčas aktívne, ale prvú väčšiu šancu mali domáci. Bale výborne potiahol loptu stredom ihriska a vysunul Benzemu. Toho však vychytal Valdés.

V 54.minúte podľa rozhodcu fauloval Alves Ronalda v pokutom území a okamžite ukázal na biely bod. Z následnej penalty už Ronaldo nemal problém skórovať.

V 63.minúte Messi parádne vysunul za obranu Neymara, ktorý sa predral cez Ramosa a razom bol sám pred Lópezom. Ramos následne poslal Neymara k zemi a penaltu kopala pre zmenu Barca. Obranca Realu si navyše vyslúžil za faul červenú kartu. Nariadenej penalty sa chopil Messi a z bieleho bodu nezaváhal.

Po góle Katalánci striedali. Hraciu plochu opustil Neymar. Na jeho miesto prišiel Pedro.

V 74.minúte mala Barca trocha smoly. Spoza šestnástky napriahol Alves, ale jeho strela iba opečiatkovala pravú žrď Lópezovej bránky.

V 78.minúte sa striedalo opäť. Fábregasa nahradil Alexis.

V 83.minúte ukázal rozhodca opäť na biely bod proti Realu. Pri prieniku Iniestu fauloval Alonso, rozhodca stál blízko a bez zaváhania pískal. Exekúcie sa chopil tradične Messi, ktorý s prehľadom vymietol pravý horný kút Lopézovej bránky.

Real sa ku koncu zápasu snažil ešte s výsledkom niečo urobiť, ale Barca už domácich do ničoho nepustila.

Zostavy

FC Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Sergio, Cesc- Neymar, Messi, Iniesta

Lavička: Pinto, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro, Alexis

Real Madrid: Diego López - Carvajal, Pepe, Ramos, Marecelo - Modrič, Xabi Alonso, Di María - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Lavička: Casillas, Varane, Coentrão, Nacho, Morata, Isco, Illarramendi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.