Barca má už druhú trofej v tejto sezóne. Katalánci na vlastnom štadióne zdolali Athletic Bilbao 3-1, a tak sa môžu tešiť z ďalšieho veľkého úspechu. Strojcom víťazstva bol najmä dvojgólový Messi a gól pridal aj Neymar.

1.polčas

Zápas sa začal vo vysokom tempe s vysokým napádaním z oboch strán. Aj preto sa hra prelínala z jednej strany na druhú. Viac z hry však mala Barca.

V 8.minúte Neymar síce dostal loptu do Herrerínovej siete, ale rozhodca gól neuznal kvôli postaveniu mimo hry. Jednalo sa však o veľmi hraničnú situáciu.

V 20.minúte predviedol Messi svoje majstrovstvo. Leo úplne sám okabátil hneď trojicu obrancov, prenikol po pravej strane a z vnútra pokutového územia namieril presne k tyčke.

Barca bola po strelenom góle v ofenzíve ešte nebezpečnejšia a domáca obrana na čele s brankárom Herrerínom mali plné ruky práce.

V 36.minúte pridala Barca druhý gól. Rakitić perfektne vysunul Luisa Suareza, ktorý sám pred brankárom nezištne prihral lepšie postavenému Neymarovi, aby doklepol do prázdnej bránky.

2.polčas

Athletic sa na začiatku druhého polčasu snažili zvýšenou aktivitou v ofenzíve niečo s výsledkom urobiť, pozorná obrana Barcy však veľa súperovi nedovolila.

V 55.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Iniestu nahradil Xavi.

S pribúdajúcim časom opadlo aj tempo zápasu. Barca sa už tak netlačila do útoku a v prvom rade sa snažila udržať výsledok.

V 73.minúte sa Barca tešila tretíkrát. Dani Alves unikol po pravej strane odkiaľ poslal loptu pred bránku. Tam si zbehol Leo Messi, ktorý loptu pohotovo poslal do bránky.

Po góle sa striedalo opäť a to hneď dvojnásobne. Ihrisko opustili Alba a Suarez a do hry sa dostali Mathieu a Pedro.

V 79.minúte Athletic znížil. Williams si vyskočil na presný center a hlavičkou k vzdialenejšej tyčke nedal Ter Stegenovi šancu.

Zo strany Athletica to však bolo všetko a Barca si tak bez problémov dokráčala k víťazstvu.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Athletic: Herrerín, Laporte, San José, Beñat, Bustinza, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Aduriz, Balenziaga, Williams.

www.JW.ORG

1
2015-05-31 10:27:06

Barcelona slaví double....a Messi? Proste unraking http://www.spiner.sk/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.