Manchester City vypracoval kontrakt, ktorý Danimu Alvesovi v prípade prestupu zabezpečí ročný príjem vo výške 9,5 milióna eúr. Špekuluje sa, že Angličania chcú Barcelone za Alvesa zaplatiť odstupné vo výške 26 miliónov eúr.

V Manchestri pozorne sledujú vývoj rokovaní medzi Alvesom a Barcelonou a patová situácia ich nesmierne teší. Veď v prípade neúspešných rokovaní je zoznam klubov, ktoré by Brazílčana v kádri chceli mať, siahodlhý. Najlepšie vyhliadky na získanie pravého beka má však Man City a to najmä z ekonomického hľadiska. Ale v boji o obrancu bude čeliť tvrdej konkurencii zo strany Chelsea či Manchestru United.

Podľa niektorých zdrojov, City už prijali opatrenia nato, aby Alvesa na prestup na ostrovy presvedčili. 'The Citizens' majú pre Brazílčana hotový aj konkrétny návrh zmluvy, podľa ktorého by si v Anglicku prilepšil ročne o 8 miliónov libier, čo je približne 9,4 milióna eúr. Barcelone sa jeho prepustenie dostane 22 miliónov libier.

Alvesovi jeho súčasná zmluva vyprší v lete 2012. Posledná šanca, kedy môže Barcelona na Alvesovi zarobiť je leto 2011, pretože v januári 2012 môže hráč rokovať aj s ostatnými klubmi a následne by z Katalánskej metropoly odišiel zadarmo. Dnes je teda najvyšší čas nato, aby sa Barcelona s Alvesom dohodla, pretože v lete sa mu budú sypať ponuky na prestup zo všetkých strán.

FC Barcelona však hráčovi ponúka len 6 miliónov eúr na sezónu. V súčasnej dobe mu však viac ani nemôže dať, pretože by narušila platovú hierarchiu v klube. Xavi a Iniesta zarábajú okolo 7 miliónov. Barcelona tiež nemôže držať krok s Manchestrom City, ktorý vlastnia arabský šejkovia. Práve preto nemajú 'The Citizens' Alvesovi problém ponúknuť spomínaných €9,5M za sezónu. Situácia však bude o niečo jasnejšia už čoskoro, pretože agent Alvesa sa má stretnúť s predstaviteľmi Man City, aby sa na podmienky návrhu zmluvy pozreli trochu podrobnejšie.


zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.